De la București se dă ora exactă în IT. Jumătate dintre IT-iști lucrează în Capitală

0
1662
Jumătate dintre IT-iști lucrează în Capitală

Jumătate dintre programatorii din România sunt în Bucureşti, în timp ce aproape 40% sunt răspândiţi în Cluj, Timiş, Braşov, Iaşi, Ilfov, Sibiu şi Dolj, ceea ce înseamnă că doar 10% acoperă cele 33 de judeţe rămase, a spus, joi, Mihai Cioc, membru al Patronatului Investitorilor Autohtoni.

„Ne punem problema – în condiţiile în care sectorul IT este prioritar în strategia de competitivitate – care este participarea fiecărei regiuni şi a fiecărui judeţ la această strategie de competitivitate? Pe urmă, ne mai punem o problemă, a distribuţiei resurselor”, a adăugat Mihai Cioc, la conferinţa de prezentare a studiului privind analiza forţei de muncă la nivelul regiunilor de dezvoltare a României, aferent anului 2015.

Brandul de țară axat pe IT

Brandul de ţară axat pe industria IT ridică şi câteva semne de întrebare.„Ne-am stabilit IT-ul ca brand de ţară, dar câţi oameni lucrează în IT? Este IT-ul potrivit ca brand de ţară acum?”, se întreabă Anca Vlad, fondatoare a grupului Fildas-Catena.Analiza PIAROM cuprinde forţa de muncă principală în sectorul IT, adică programatori şi asimilaţi, fără cei care lucrează în call center-uri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here