De la București se dă ora exactă în IT. Jumătate dintre IT-iști lucrează în Capitală

0
1126
Jumătate dintre IT-iști lucrează în Capitală

Jumătate dintre programatorii din România sunt în Bucureşti, în timp ce aproape 40% sunt răspândiţi în Cluj, Timiş, Braşov, Iaşi, Ilfov, Sibiu şi Dolj, ceea ce înseamnă că doar 10% acoperă cele 33 de judeţe rămase, a spus, joi, Mihai Cioc, membru al Patronatului Investitorilor Autohtoni.

„Ne punem problema – în condiţiile în care sectorul IT este prioritar în strategia de competitivitate – care este participarea fiecărei regiuni şi a fiecărui judeţ la această strategie de competitivitate? Pe urmă, ne mai punem o problemă, a distribuţiei resurselor”, a adăugat Mihai Cioc, la conferinţa de prezentare a studiului privind analiza forţei de muncă la nivelul regiunilor de dezvoltare a României, aferent anului 2015.

Brandul de țară axat pe IT

Brandul de ţară axat pe industria IT ridică şi câteva semne de întrebare.„Ne-am stabilit IT-ul ca brand de ţară, dar câţi oameni lucrează în IT? Este IT-ul potrivit ca brand de ţară acum?”, se întreabă Anca Vlad, fondatoare a grupului Fildas-Catena.Analiza PIAROM cuprinde forţa de muncă principală în sectorul IT, adică programatori şi asimilaţi, fără cei care lucrează în call center-uri.

Citeste si  Companiile au continuat să angajeze în 2020, în ciuda pandemiei. Digitalizarea procesului de recrutare, principala tendință în 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here