De la 1 iulie punctul de pensie va creşte la 1.100 lei, chiar dacă FMI a avertizat în privinţa acestei măsuri

0
1274

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a precizat că măsura a fost prinsă în elaborarea bugetului pe 2018, cu păstrarea deficitului sub 3%. El a mai spus că în iulie va avea loc o rectificare bugetară.

„La 1 iulie, punctul de pensie este prins clar ca măsură, ea fost luată în calcul când a fost făcut bugetul pentru anul 2018, cu deficit sub 3%”, a declarat Teodorovici, întrebat de jurnalişti ce părere are de recomandarea Fondului Monetar Internaţional de a nu majora punctul de pensie pentru a nu depăşi 3% deficit bugetar.

El a mai spus că, atunci când a fost făcut bugetul pentru anul 2018, „această pensie de 1.100 lei a fost luată în calcul”.

Teodorovici a menţionat că „este normal ca orice instituţie internaţională să aibă totuşi opinii diferite, chiar şi modurile de calcul diferă, previziuni, estimări diferite”, dar „noi (Guvernul, n.r.) am fost mult mai aproape de acele ţinte pe care le-am estimat”.

Ministrul de Finanţe a vorbit şi despre rectificarea bugetară, despre care a spus că va avea loc în luna iulie, după elaborarea execuţiei bugetare pe primele 6 luni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here