De ce merg prost lucrurile pe Aeroportul Otopeni? Denunţătorul DNA, Dragoş Dobrescu, cel care controlează „căpuşa” Europrest Invest, a încercat, in anul 2015, să preia ostil Romprest. Florian Walter a susţinut, în nenumărate rânduri, că Dobrescu l-a ameninţat cu moartea. Oare tot Dobrescu este cel care îl influenţează, acum, pe reprezentantul CNAB, să voteze în favoarea lui?

0
2520

În urma demisiei Directorului General al Companiei Naționale Aeroporturi București S.A., Bogdan Stelian Mîndrescu, prezentată la data de 08.02.2018, au rămas câteva întrebări legate de acţiunile care au dus la această decizie. Pe lânga neregulile descoperite de Corpul de Control al Guvernului, care au aparut în ultimele zile, in presă, se pare că mai sunt și altele.

La începutul anului 2015, Dragoş Dobrescu a preluat, împreună cu omul de afaceri Radu Budeanu, 43,7641% din acţiunile Romprest, de la fondul britanic de investiţii 3I, schimbând astfel structura acţionariatului. Concret, compania lui Dobrescu, Europrest Invest, a intrat în posesia a 30% din acţiunile Romprest, Radu Budeanu, publisher Cancan, prin compania Premium Management Team, a preluat 13,7641%, restul acţionariatului rămânând neschimbat: Detaco LTD, înregistrată în Canada, 42,6916%, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, 10% şi Firstcom LLC, 3,5443%. Într-un interviu pentru România Liberă, în anul 2009, omul de afaceri Florian Walter declara că este unul dintre acţionarii Detaco LTD.

Imediat după preluarea acţiunilor, Dragoş Dobrescu, prin intermediul Europrest Invest, a încercat să preia, în mod ostil conducerea Romprest, ajungându-se chiar la ameninţări cu moartea.

http://www.bursa.ro/se-clatina-gruparea-monaco-miliardarul-dragos-dobrescu-acuzat-de-amenintari-cu-moartea-de-alina-m…&s=print&sr=articol&id_articol=293141.html

Timp de 2 ani şi jumătate, de la începutul anului 2015, până în vara anului 2017, pe fondul tuturor acestor turbulenţe, reprezentantul desemnat al CNAB în Consiliului de Administrație și în cadrul Adunării Generale a Acționarilor, de-a lungul a 17 ședințe, a avut o poziție neutră, în disputele dintre acționarii celor trei companii: Europrest Invest Premium Managemant Team şi Detaco. Ei bine, lucrurile s-au schimbat în ultima perioadă, CNAB începând să devină părtinitoare prin acţiunile întreprinse.

În cadrul Adunării Generale a Acționarilor Romprest, care a avut loc în data de 18.09.2017, reprezentantul CNAB s-a prezentat cu două mandate. Astfel acesta a fost de acord cu revocarea din funcție a administratorului desemnat de acționarul Detaco, care fusese numit numai de 3 luni şi jumătate, dar a votat împotriva atragerii răspunderii patrimoniale a noului administrator desemnat de acționarul Europrest Invest.

Acționarii Romprest au mai stabilit că, atât în ședințele Adunării Generale a Acționarilor cât și în ședințele Consiliului de Administrație, condiţiile vor fi valabil întrunite numai dacă vor fi prezenți acționarii/administratori desemnați de companiile Detaco, Europrest şi Premium Management Tam. Aceste clauze, în prezent, nu mai sunt respectate, iar la un calcul simplu al procentelor, rezultă că acționarii Europrest Invest, ai Premium Management Team şi CNAB, dețin o pondere de 53,7641 % din totalul acţiunilor Romprest. În ultimul timp acești acţionari, sau cel puțin unul dintre ei, în mod tendențios, refuză să se prezinte la convocări.

Prima convocare a Adunării Generale a Acționarilor Romprest, a avut loc în data de 20.12.2017 urmată de o a doua, în data de 21.12.2017. Aceasta a avut pe ordinea de zi trei puncte: (1) desemnarea membrilor Consiliului de Administrație, între care figurau şi cei desemnați de acționarul Detaco, (2) înlocuirea administratorului desemnat, la propunerea acționarului CNAB și (3) prelungirea mandatelor pe o durată de 4 ani. La această convocare, repetată, acționarul Premium Management Team a refuzat, în mod tendențios, să se prezinte.

Mandatul acordat de Domnul Bogdan Stelian Mîndrescu, în calitate de reprezentant al CNAB pentru prima convocare a fost de abținere, la desemnarea administratorului din partea acționarului Detaco, precum și la prelungirea mandatelor. La a doua convocare, în ziua imediat următoare, mandatul acordat de Domnul Bogdan Stelian Mîndrescu, a fost diferit față de prima convocare, în sensul că s-a abținut la desemnarea administratorului din partea acționarului Detaco, dar a votat pentru prelungirea mandatelor, total împotriva prevederilor statutare.

În aceste condiţii, reprezentanţii Detaco ne-au comunicat că iau în considerare întreprinderea tuturor măsurilor legale împotriva acțiunilor întreprinse de CNAB, prin mandatele date de reprezentantul său legal, Bogdan Stelian Mîndrescu, considerând că prin acestea s-au adus prejudicii majore, atât pentru sine, ca acţionar al Romprest cât şi pentru Statul Român.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here