De ce este mai bine să angajezi un împrumut de la o societate bancară decat să atragi capitaluri proprii

0
2395
Finding Right SBA Loan For Your Business

Mai mulți experți îţi vor spune să atragi capital atunci când începi o afacere. Iată de ce acest sfat este unul greșit.

Pe măsură ce începi să-ţi dezvoltați afacerea, sa evoluezi de la propriul garaj la birou, problema finanțării devine foarte apăsătoare. Apar tot mai multe întrebări: Pe care drum ar trebui să merg? Atragerea de capitaluri proprii sau creditare? În timp ce mulți experți consideră că atragerea capitalurilor proprii este calea corectă, eu cred că proprietarii de afaceri inteligente ar trebui să opteze pentru creșterea datoriei prin angajarea unui împrumut, mai ales că, la început, eşti pe pierdere.

Chiar dacă ideea găsirii investitorilor este una interesantă, la început eşti departe de a fi în poziţia de a oferi bucăți de compania ta, mai ales înainte de a afla cât este aceasta de valoroasă. Este mult mai bine să cauţi un împrumut, bine dimensionat pentru a-l putea plăti, rămânând astfel responsabil 100% fața de viitorul tău.

Iată de ce un împrumut prudent este cu mult mai inteligent decât găsirea unor investitori, atunci când te afli la început.

STABILEŞTE EXACT CARE ÎŢI SUNT AȘTEPTĂRILE

Acest lucru, în opinia mea, este cel mai important lucru. Tu, ca antreprenor, vei avea un cuvânt greu de spus în modul în care compania ta va evolua, în cazul în care vei apela la un împrumut de finanțare în loc să atragi capitaluri proprii.

Tu eşti singurul care are viziunea companiei. Mai ales în stadiu incipient, ai nevoie să conduci totul cu mână fermă. Căutând investitori pentru compania ta, ai putea să o „omori” înainte ca aceasta să prindă viaţă.

Prea mulți tineri antreprenori aleg varianta finanţării din capitaluri proprii împrumutând bani de la prieteni sau familie, oameni cu afaceri solide. Aceştia vor fi mult mai preocupați de cât de mulți bani vor primi în cele din urmă, pentru ajutorul dat si nu de modul în care aceştia aduc plus valoare companiei tale. Este o presiune de care este clar că nu ai nevoie.  Așa cum spune un vechi proverb, vei avea prea mulți bucătari în bucătărie.

Atunci când aranjezi să iei un împrumut de la o bancă, aceasta nu va avea niciun control asupra modului în care tu îţi conduci afacerea. Tu singur îţi stabileşti și îţi gestionezi așteptările iar lucrul cel mai bun este faptul că atunci când îţi vei plăti împrumutul se va încheia şi parteneriatul cu instituţia bancară.

ESTE MULT MAI UȘOR SĂ-ŢI DIRECŢIONEZI CHELTUIELILE

În plus, atunci când mergi pe angajarea unei datorii în construirea capitalului propriu, este mult mai ușor să-ţi direcţionezi cheltuielile. Vei putea astfel să-ţi incluzi datoria în cheltuielile companiei iar calculele financiare vor fi mult mai uşor de făcut. Când apelezi la capitaluri proprii, este mult mai greu să ţii sub control toate aceste lucruri iar când te afli la început, ultimul lucru pe care-l doreşti este să ai probleme contabile. Optând pentru un credit va fi mult mai ușor să ai o imagine clară a ceea ce datorezi. Lucrând cu o bancă, vei fi capabil să obții o rată fixă, care va fi plătită în fiecare lună, vei şti exact câta dobândă vei plăti și pe ce perioadă de timp.

Vei putea alege între o finanțare pe termen scurt sau una pe termen lung, cu o foaie de parcurs exactă din care vei ştii cât timp vei fi dator băncii. Nu se întâmpla același lucru dacă mergi pe soluţia apelării la investitori privați şi aşa cum am spus anterior, după rambursarea creditului nu vei mai avea niciun fel de obligații față de sursa de finanțare.

Beneficiul pe câte ţi-l aduce un împrumut luat de la o instituţie bancară, va fi mult mai evident atunci când vei face calculul taxelor si impozitelor. În cele mai multe cazuri, plățile dobânzilor sunt scutite de impozit, deci deductibile, ceea ce reprezintă un ajutor major pentru antreprenorii aflaţi la început și pentru companiile mici.

BIROCRAŢIA ESTE MULT MAI SIMPLĂ

În cele din urmă, vă recomand să apelaţi la un împrumut, mai degrabă decât la capitaluri proprii, deoarece datoriile la ordin sunt mult mai rentabile.

Atragerea capitalului privat îl poate costa pe un antreprenor sume importante din profitul realizat. Nu ar fi mai bine ca aceşti bani să vă rămână in conturi, pentru propria ta?

Cu un contract de datorie la ordin, încheiat cu o instituţie bancară, puterea de decizie va rămâne în mâinile tale, ca antreprenor. Vor fi mult mai puține documente de intocmit şi nu vei mai fi obligat să trimiţi periodic corespondență investitorilor, să organizezi reuniuni ale acționarilor sau să soliciţi aprobări adunării generale. Încheierea unui acord cu banca presupune un proces mult simplu de derulare a afacerii.

Deși ar putea să-ţi pară mai uşor să te adresezi prietenilor în loc să mergi la o bancă, atunci când vine vorba de finanțarea companiei tale, o privire mai atentă îţi va arăta că un împrumut este o opțiune mult mai bună pentru tine ca tânăr întreprinzător. Prea multe start-up-uri eșuează, deoarece costurile reale de creștere ale propriului capital le pot îngropa și foarte curând prietenii sau rudele vor avea un cuvânt greu de spus în modul în care este condusă compania.

Luând un împrumut, vei avea un calendar clar pentru rambursare și capacitatea de a te concentra pe ceea ce contează cel mai mult pentru tine, COMPANIA TA!.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here