De ce avertizează CE că România riscă să ajungă iarăși pe primul loc în UE la deficit bugetar?

0
265

Anul 2019, guvernul Dăncilă, România are cel mai mare deficit bugetar din UE! Locul 1 cu rușine!
Anul 2020, guvernul Orban, în contextul celei mai mari crize din ultimele decenii (pandemia), România este pe locul 6 la deficit bugetar, deci a mers în bine, nu a mai avut cel mai mare deficit din UE, ci pe poziții mai slabe ca a noastră au fost 5 țări).
Anul 2021, guvernul Cîțu, România încheie pe locul 5 la deficit bugetar, deci a terminat anul cu o poziție mai proastă față de anul anterior.
Anul 2022, guvernul Ciucă, conform prognozei de primăvară a Comisiei Europene România va avea cel mai mare deficit bugetar! Locul 1 cu rușine!
Cine nu-și cunoaște istoria, riscă să o repete. Cine nu nu e capabil să cearnă grâul de neghină și cade pradă intoxicărilor activiștilor politici, devine carne de tun la vot: o să voteze ca Gogâie.
***
Să menționăm:
2020 nu a fost doar anul unei crize fără precedent, dar a fost și an electoral, cu toate acestea România a avut una din cele mai mici expansiuni bugetare din Europa. Iar guvernul Orban era guvern provizoriu, care teoretic trebuia doar să pregătească alegerile, dar am fost surprinși de pandemie și alegerile s-au organizat în toamnă-iarnă. În ciuda acestor premise nefavorabile, am avut parte de o administrare relativ prudentă a banului public. De ce? Fiindcă guvernului i-a păsat.
2021 nu a mai fost an electoral, a fost primul an după alegeri, cu alianță de guvernare solidă în Parlament, cu reforme așteptate. Rezultatul: fix invers, deoarece politicienii de la conducere au avut alte obiective decât interesul național.
2022, revine altă coaliție la guvernare, cu majoritate solidă în Parlament, Comisia Europeană estimează că iar ajungem pe locul rușinii la deficit bugetar. De ce? Fiindcă guvernului atât de puțin îi pasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here