De ce a fost sancţionată contravenţional, compania Zdrovit

0
2438

În curând, se va împlini un an de când am fost chemaţi în judecată, de compania Zdrovit, pentru defăimarea şi lezarea imaginii publice a acesteia, deoarece ne-am permis să semnalăm opiniei publice modul în care domniile lor au înţeles să promoveze propriul produs pe bază de magneziu.

A fost limpede, de la început, că asistăm la o gravă încălcare a Legii nr. 158/2008 privind publicitatea înşelătoare şi publicitatea comparativă. La fel de limpede, sunt convins că a fost şi pentru Zdrovit şi mai ales pentru avocaţii săi, însă au continuat acţiunea…

Am intrat, de curând, în posesia Procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor din data de 06.04.2017 prin care ANAF, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice – Bucureşti, Serviciul Ajutor de Stat, Practici Neloiale şi Preţuri Reglementate a sancţionat compania Zdrovit pentru tot ceea ce noi semnalasem în articolul care le-a stârnit furia.

https://www.sfin.ro/actualitate/manipulare-publicitara-de-proportii-marca-zdrovit-cum-functioneaza-publicitatea-inselatoare-din-piata-pharma-plasata-populatiei-de-revista-sanatatea-de-la-a-la-z-sub-inaltul-patronaj-al-ministe/

Este inutil să mai facem alte comentarii… Tot ce era de spus, s-a spus, iar documentele vorbesc de la sine. Ceea ce nu reuşesc să înţeleg este de ce Zdrovit continuă această luptă surdă în pofida tuturor evidenţelor? După ce au câştigat bani serioşi, timp de un an, prin transmiterea unui mesaj publicitar înşelător, pe toate canalele media, vor probabil să mai câştige ceva şi de la noi sau, cine ştie, poate ne consideră vinovaţi, pe noi, pentru că ei au ales un asemenea slogan… Până la urmă, ce ar mai putea să ne mire?

Mai jos, documentele.

Proces Verbal de Constatare si Sanctionare a Contraventiilor - Zdrovit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here