Daniel Constantin obligat de ANAF sa plateasca statului roman suma pe care i-o datora de mai bine de 10 ani mogulului puscarias Voiculescu Dan

0
1748

Instanța a admis solicitarea ANAF de poprire a conturilor lui deputatului Daniel Constantin în contul datoriei pe care acesta o mai are către Dan Voiculescu , care a fost condamnat în 2014 la zece ani de închisoare în dosarul ICA. Decizia nu este definitivă.

“Respinge excepția dreptului material la acțiune invocată de debitor prin întâmpinare, ca neîntemeiată. Admite cererea formulată de creditoarea Agenția Națională de Administrare Fiscală în contradictoriu cu debitorul Voiculescu Dan și terțul poprit Constantin Daniel. Menține poprirea înființată de creditoare prin adresa de înființare a popririi nr. MBR DEC – 0001471-2016/12.12.2016 asupra disponibilităților bănești datorate de terțul poprit Constantin Daniel debitorului Voiculescu Dan”, se menționează în decizia Judecătoriei Buftea, instanța care a judecat procesul deschis de ANAF. Decizia poate fi atacată în cinci zile de la comunicare. Contactat, de News.ro, Daniel Constantin a spus că nu i-a fost adusă la cunoștință decizia instanței.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a cerut instanței să stabilească ce sumă îi mai datorează fostul ministru Daniel Constantin lui Dan Voiculescu, din cei 295.000 de euro împrumutați de la omul de afaceri în urmă cu aproape zece ani, pentru a putea fi preluați în contul prejudiciului din dosarul ICA.

Dosarul care are ca obiect validarea unei popriri a fost înregistrat la Judecătoria Buftea în 27 februarie și a fost deschis de ANAF, în calitate de creditor, în timp ce Dan Voiculescu este debitor, iar Daniel Constantin este terț poprit. La momentul deschiderii procesului, Daniel Constantin spunea că nu are conturile blocate de ANAF, dar că se află de un an în discuții cu reprezentanții instituției, fiind vorba de o procedură normală, la care se aștepta, iar el va urma calea care va fi decisă în momentul în care se va stabili procedura de recuperare în instanță.

”Discut cu cei de la ANAF de mai bine de un an de zile. Este o procedură pe care o așteptam, speram să o instituie ceva mai de mult. Este încă un pas pe care-l fac în recuperarea unui prejudiciu stabilit de instanță. După ce se va stabili, se va termina această etapă procedurală, adică acel proces, atunci lucrurile vor intra în normal”, spunea Daniel Constantin.

Daniel Constantin a scris în declarația de avere din iunie 2016 că a împrumutat de la Dan Voiculescu 295.000 de euro. Din această sumă, Daniel Constantin a împrumutat 100.000 de euro în 2007 și trebuia să îi restituie, în tranșe, în perioada 2008-2016. Suma de 195.000 de euro reprezintă un împrumut luat de Daniel Constantin de la Dan Voiculescu în 2008, pe care trebuie să îl ramburseze, în tranșe, în perioada 2008-2017.

În dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare, Curtea de Apel București i-a condamnat definitiv, în 8 august 2014, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe fostul director al ICA Gheorghe Mencinicopschi la 8 ani de închisoare, pe fostul director al ADS Corneliu Popa tot la 8 ani de închisoare și pe fostul ministru al Comunicațiilor Sorin Pantiș la 7 ani de închisoare.

Prejudiciul a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro, instanța dispunând, prin decizia definitivă din 2014, confiscarea mai multor imobile apaținând inculpaților, printre care sediile posturilor de televiziune Antena și cel al grupului de firme Grivco.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here