Dancă, despre efectele taxei pe lăcomie: Investitorii sunt îndemnaţi să vândă tot şi să plece din ţară; este nevoie urgent de abrogarea prevederilor din Ordonanţa 114/2018

0
732

Ordonanţa de urgenţă 114/2018 a fost adoptată de Guvern în 21 decembrie, iar măsurile au intrat în vigoare la 1 ianuarie 2019.

Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL, susţine că unele bănci şi fonduri de investiţii le transmit clienţilor din România să vândă tot, având în vedere instabilitatea economică şi haosul legislativ. În plus, Dancă spune că agenţiile de rating au schimbat deja perspectivele de evaluare a companiilor financiar – bancare din România de la ”Stabil” la ”Negativ”. ”Măsurile incendiare pentru economie, luate de cocktailul Teodorovici – Vâlcov, riscă să ducă la prăbuşirea economiei româneşti”, spune Dancă, afirmând că este nevoie urgent de abrogarea prevederilor din Ordonanţa 114/2018.

Unele bănci şi fonduri de investiţii transmit clienţilor lor din România recomandarea care trezeşte pe orice investitor în miezul nopţii: ”SELL”. Adică, vinde tot ce ai! Cocktailul Teodorovici – Vâlcov de măsuri incendiare pentru economie din OUG 114/2018 provoacă reacţii negative în lanţ din partea pieţelor financiare şi riscă să ducă la prăbuşirea economiei româneşti”, a transmis, duminică, purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionel Dancă.

Potrivit acestuia, ”ca urmare a măsurilor adoptate peste noapte, la sfârşitul anulul trecut, fără niciun studiu de impact sau o dezbatere publică, agenţiile internaţionale de rating deja au schimbat perspectivele de evaluare ale companiilor financiar – bancare din România de la Stabil la Negativ”.

Însă, evaluarea agenţiilor de rating nu este decât rezutatul percepţiei negative a investitorilor privind economia românească care se manifestă încă de la începutul anului. Într-un climat de instabilitate economică şi haos legislativ, prima recomandare a băncilor de investiţii pentru clienţii lor este să-şi lichideze deţinerile în moneda locală. Iar asta se observă de câteva zile în evoluţia cursului de schimb care a dus la o devalorizare accentuată a leului”, mai spune Ionel Dancă.

Acesta susţne că, ”pentru a opri o deterioare ireversibilă a perspectivelor economice”, este nevoie urgent de abrogarea prevederilor din Ordonanţa 114/2018 şi de prezentarea unui buget de stat cu cifre reale.

Însă, «Gogomanul şi Tăntălăul» care gestionează finanţele publice, chiar cu toate «cifrele pe masă», nu sunt în stare nici la sfârşitul primei luni a anului să vină cu o propunere de buget pentru anul în curs şi nu-şi dau seama că în aceste condiţii viitorul nu «arată bine» deloc”, a mai spus Ionel Dancă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here