Dan Negru versus elevii derbedei și reacții violente online

0
906

Uluitoare e reacția gloatei de analfabeți funcțional în online, care nu citește cu atenție un text, dar se trezește să te linșeze pentru jobul tău.

Cazul Dan Negru. Vedeta tv a spus răspicat că derbedeii din școli ar trebui să fie exmatriculați. Las la final textul său, dar e clar de ce a cerut asta, chiar dacă legea interzice. Mai exact, învățământul a devenit obligatoriu și loazele pot să-și facă de cap, că nu li se întâmplă mare lucru în afară de a li se scădea nota la purtare.

Cifre dureroase. Peste 10.000 de violențe în școli au avut loc în 2021. Doar cele raportate, ceea ce înseamnă că sunt cel puțin încă pe atât, dar victimele n-au depus plângeri. Azi, o profesoară a fost înjughiată de un elev de la un colegiu din București, iar motivul e halucinant: a fost deranjat că a fost anunțată o lucrare de control surpriză. A scos brișca și-a rezolvat problema deranjantă.

Agresiune sexuală pedepsită cu scăderea notei la purtare. Dacă nu aș avea copil, probabil n-aș înțelege exact de ce solicită Dan Negru exmatricularea derbedeilor. Caz concret de la școala unde învață fiica mea. Un elev de a VII-a l-a prins la baie pe un puști de a IV-a, l-a bătut și l-a obligat să-i facă sex oral. Se întâmpla în noiembrie anul trecut, iar știrea a apărut. Conducerea școlii a decis să tacă în fața presei, dar l-a sancționat pe violator cu scăderea notei la purtare. Între timp, victima a refuzat să mai vină la acea școală. Se pare că părinții l-au mutat pe cel mic, în timp ce derbedeul încă frecventează școala și toți elevii sunt în pericol să treacă printr-un viol. Da, poliția a făcut dosar, dar elevul e minor. Și evident că se lălăiește o decizie. Una evidentă altădată era exmatricularea.

Amazoanele derbedeilor. Privind pe sărite în online, am văzut că o mulțime de femei (unele fără copii, pentru că le cunosc) și-au dat cu părerea. Una în care Negru e mai negru ca ucigă-l toaca. Unele acuză sistemul, că de fapt n-ar fi buni pedagogi. Ceea ce e drept, dar statul nu-i motivează și nu toate cadrele didactice s-au născut cu acest talent. Majoritatea însă se îndreaptă spre vedeta tv, care e considerat vinovat că a prezentat revelioane și alte emisiuni. Mai exact, că și-a făcut meseria și chiar bine, dacă ne uităm la audiențe.

Concluzia. Ce legătură este între elevii derbedei și jobul prezentatorului? Niciuna. Dar amazoanele îi vor capul pe tavă. Fix pentru că a spus ceea ce gândesc mulți părinți și profesori. Derbedeii incotrolabili n-au ce căuta în școli. Distrug generații cu apucăturile lor, iar sistemul le aranjează freza ca nu cumva să-i bage în depresie vreo sancțiune firească. Pe vremuri existau școli de corecție. Acolo le este locul acestor elevi violenți, nu la școală. Nu e normal ca zeci de copii să sufere într-o clasă din cauza unui dereglat psihic. Pentru că numai un astfel de minor ar putea abuza sexual alt copil, iar numai un sărit de pe fix poate să-și înjunghie cadrul didactic pentru că nu vrea să dea o lucrare de control.

Da, sistemul trebuie reformat, dar nu poate fi făcut dacă-i protejăm pe elevii cu probleme grave până atunci. Și nici pe cadrele didactice care n-au ce căuta la catedră. Profesorii însă sunt relativ repede excluși, pe când copiii nu. Că așa-i legea dată de niște derbedei din parlament. Probabil cândva copii problemă.

Textul vedetei tv

Azi, elevii nu mai pot fi exmatriculați!

De la 1 septembrie au dat legea.  Degeaba campaniile anti-drog din zilele astea dacă profesorul e îngenunchiat de un derbedeu.

Exmatriculați loazele din școli! Redați-le puterea profesorilor!

Azi, profesorii umblă-n vârful picioarelor să nu-i deranjeze pe elevi.  Profesorul care-i spune unui elev că-i prost ajunge breaking news la televiziuni. Cică spunându-i adevarul, elevul poate să cadă în depresie.

Cirezile de proști sunt protejate de lege.

Azi, regulile din școli sunt ca cele dintr-un azil de bolunzi și în locul doctorilor sunt profesorii care umblă-n vârful picioarelor să nu-i tulbure pe bolnavi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here