Dacă sunt angajaţi, şomerii şi tinerii absolvenţi generează subvenţii de la ANOFM pentru firmele care îi angajează

0
913
La finele lunii februarie, Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti AMOFM avea în evidenţe 18.574 de şomeri, la o populaţie activă civilă de circa 1,121 milioane de persoane

Un comunicat al Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov, arată că firmele care angajează şomeri sau tineri absolvenţi vor primi o subvenţie de 2.250 lei pe lună pentru fiecare persoană, timp de 12 luni.

Este vorba despre angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri peste 45 ani sau părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată sau tineri proaspăt absolvenţi.

Aceştia vor primi, lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 2.250 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni. Vor primi aceşti bani şi angajatorii care, în raport cu numărul de angajaţi, şi-au îndeplinit obligaţia, potrivit legii, de a încadra în muncă persoane cu handicap, precum şi angajatorii care nu au această obligaţie legală, dacă încadrează în muncă pe durată nedeterminată persoane cu handicap şi le menţin raporturile de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.

De aceeaşi subvenţie beneficiază şi angajatorii care încadrează în muncă, potrivit legii, şomeri care în termen de cinci ani de la data angajării îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială, beneficiază lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor respective, se mai arată în comunicat.

Toate aceste subvenţii sunt asigurate de ANOFM prin implementarea de proiecte finanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. Facilităţile se acordă la solicitarea angajatorilor pentru persoanele din categoriile menţionate şi înregistrate în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here