Dacă nu vor exista obiecţii din partea Comisiei Europene, Guvernul va adopta în acest an măsura privind amnistia fiscală

0
1109

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că Guvernul va adopta în acest an măsura privind amnistia fiscală dacă aceasta va ajuta economia şi dacă nu vor exista obiecţii din partea Comisiei Europene (CE), în condiţiile în care statul poate recupera doar 17 miliarde de lei din totalul de 100 de miliarde de lei, cât este datoria totală a companiilor şi persoanelor fizice către stat.

La începutul lunii iulie, Teodorovici a anunţat că Ministerul Finanţelor lucrează la un mecanism de amnistie fiscală, gândit ca un stimulent pentru economia românească.

Darius Vâlcov, consilier de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului Vasilica Dăncilă, a declarat că măsura amnistiei fiscale este prevăzută în programul de guvernare şi include ştergerea datoriilor unor companii.

Teodorovici a subliniat că doar 17 miliarde de lei pot fi recuperate din datoria totală de 100 de miliarde de lei, pe care o au companiile şi persoanele fizice către stat.

Datoria persoanelor fizice şi ale companiilor către stat este de aproape 100 de miliarde de lei, din care doar 17 miliarde pot fi recuperate, restul fiind nerecuperabile. Undeva la 3 miliarde ar fi suma aferentă persoanelor fizice, restul sunt companiile, fie de stat, fie private. Trebuie să vedem dacă este în favoarea economiei noastre, ca ţară. Dacă da, stăm cu toţii la masă, discutăm, analizăm, propunem un mecanism foarte clar, cu informarea Comisiei Europene (…). Dacă totul este în regulă, luăm o astfel de decizie pentru ca economia să aibă de câştigat”, a spus Teodorovici.

El a subliniat că acestă măsură, precum şi altele care vizează reglarea cadrului legislativ şi stimularea economiei, trebuie luate în acest an, anul viitor fiind unul în care trebuie să existe investiţii masive în toate zonele din economie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here