Cum vrea coaliţia de guvernare PSD-ALDE să ne distragă atenţia de la modificarea Codurilor penale ? Propunând impozitul pe venitul global, care este inoperabil

0
1239

În ultimele luni, coaliţia de guvernare PSD-ALDE a creat haos în rândul celor care muncesc, fie prin introducerea Formularului 600, fie prin intenţia aplicării impozitului pe venitul global. Această ultimă variantă este însă inoperabilă, consideră vicepreşedintele PNL, Florin Cîţu, apreciind că are drept scop doar distragerea atenţiei de la modificările Codurilor Penale.

Coaliţia de guvernare a anunţat oficial, că va introduce impozitul pe venitul global. Afirmaţia a fost făcută atât de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, cât şi de şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care n-au dat însă niciun fel de detalii privind forma pe care o va îmbrăca actul normativ privind impozitul pe gospodării şi nici de când se va aplica.

Potrivit vicepeşedintelui PNL, impozitul pe venitul global în varianta PSD este inoperabil şi nu va funcţiona niciodată, fiind “încă o petardă aruncată de PSD, ca să ascundă că de fapt urmează modificările Codului Penal”.   Senatorul liberal spune că există o listă foarte lungă deja de lucruri pe care PNL trebuie să le repare în primele zile de guvernare: TVA defalcat, supraacciza la combustibil sau impozitarea contractelor part-time cu contribuţii echivalente unui contract full-time.

“Lista aceasta devine din ce în ce mai mare. Impozitul global în varianta PSD este inoperabil, nu va funcţiona niciodată. Ei ne spun acest nume, pentru că vor ca toţi să ne gândim la ce se întâmplă în Statele Unite, dar dacă ne uităm la exemplul Formularului 600, vedem clar că aşa ceva nu se poate întâmpla în România. În SUA este un impozit pe venit global, te notifică şi apoi îţi trimite o decizie de impunere, după aceea bineînţeles face o regularizare. Nu se va întâmpla aşa ceva niciodată în România”, a declarat Florin Cîţu.

În opinia vicepreşedintelui PNL, impozitul pe venitul global este “încă o petardă” aruncată de PSD, ca să ascundă că de fapt urmează modificările Codului Penal: “În timp ce noi ne vom „distra” analizând impactul unui impozit pe venit global, ei vor introduce în Parlament modificări la Codul Penal. Ne-am obişnuit, în 2017 aşa a fost de fiecare dată, aruncau o fumigenă în piaţă, o petardă şi în spate făceau alte lucruri”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here