Cum vorbesc socialistii despre terorism si saracie

0
3737
terorism

Presa de stânga internațională și amicii noștri socialiști au repus în circulație hărți și grafice, precum cel de mai jos, care arată că, la scară istorică, Europa de Vest nu se confruntă cu cine-știe ce atacuri teroriste.

Terorism in Europa 1

Sau ca acesta, care arată că terorismul  este cu adevărat o problemă în altă parte, de exemplu în Africa sau în Orientul Mijlociu:

Global terorism

Și știți ce? Socialiștii au dreptate. Chiar așa stau lucrurile. Deși putem interpreta diferit atacurile recente față de cele de acum câteva decenii – pentru că una este ca un stat (Libia) să distrugă un avion cu pasageri deasupra UK și alta este ca cetățenii propriei țări (Franța) să comită astfel de atacuri – ei au dreptate în privința cifrelor.

Ce nu înțeleg eu este însă următorul lucru. Dacă graficele de mai sus ar trebui să ne facă să ne simțim mai liniștiți, atunci de ce graficul de mai jos nu ar avea aceeași semnificație?!

Rata saraciei

Rata sărăciei a tot scăzut și omenirea, în ansamblul ei, nu a fost niciodată mai prosperă decât acum. Cele mai mari progrese s-au înregistrat tocmai în regiunile sărace ale planetei, în Africa, Asia și America de Sud:

World Bank Poverty

Așadar, mă poate lămuri cineva de ce se minimizează importanța terorismului și se maximizează importanța sărăciei? Aceasta nu este o abordare științifică, ci una ideologică, pur politică. Răspunsul la întrebare ține probabil doar de interesele de moment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here