Cum se poate evita coşmarul birocraţiei folosind aplicaţia prin care poţi cere despăgubiri

0
1900

Deschiderea unui dosar pentru obţinerea unei despăgubiri poate fi un proces complex şi uneori de durată. O aplicaţie care simplifică acest proces a fost lansată însă de Metropolitan Life.

De altfel, la nivelul întregii categorii de poliţe de asigurare, potrivit studiilor  realizate de Metropolitan Life, 44% dintre respondenţi evită achiziţionarea unei asigurări de viaţă deoarece se lovesc de un proces birocratic lent şi complex, iar 41% dintre aceştia consideră că nu îşi vor recupera banii investiţi, în cazul unui eveniment neprevazut.

Etapele fireşti necesare obţinerii unei despăgubiri presupun completarea formularului de despăgubire, colectarea tuturor documentelor necesare, în funcţie de tipul asigurării (individuală, de grup, încheiată prin bancă sau telefonic) sau de tipul evenimentului, şi trimiterea acestora prin e-mail ori tipărirea şi transmiterea lor prin poştă, apoi recepţionarea solicitării de către asigurator şi evaluarea tuturor actelor.

Prin e-Claims, clienţii cu poliţe de asigurare active au acces rapid la despăgubiri, în cazul evenimentelor asigurate. Aplicaţia e-Claims oferă utilizatorilor un mod simplu şi rapid de transmitere a solicitărilor de despăgubire, indiferent de modalitatea de încheiere a poliţei, de pe PC, tabletă sau telefon mobil.

Documentele necesare, complete şi lizibile, pot fi fotografiate şi ataşate direct din aplicaţia e-Claims fără a mai fi necesară deplasarea clientului la poştă sau în agenţie pentru depunerea lor. Astfel, dosarele clienţilor sunt înregistrate automat, ajung mai repede spre analiză în Departamentul Despăgubiri, iar informaţiile completate de către clienţi sunt vizualizate mai repede în aplicaţia de administrare despăgubiri.

Aplicaţia e-Claims de la Metropolitan Life poate fi accesată pe site-ul www.metropolitanlife.ro, în secţiunea „Despăgubiri” şi include patru rubrici (Tip Eveniment, Detalii Personale, Detalii Eveniment, Ataşamente).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here