Cum se fura in IT-Protocol de Furt-Manual de spalare a banilor! Sechestru de 88.962.578 RON, asupra domnului averii directorului Intrarom -NIKOLAOS DOUKAKIS. Sechestru de 47.373.767 RON instituit pe veniturile si conturile bancare aparţinând cuplului Genoiu Cezar Alexandru – RUSU ANCA DANIELA-azi experta a Casei de Insolventa Transilvania-ieri experta in spalarea banilor Intrarom.Combinatorii pietei IT incep sa fie devoalati de justitie!

0
2128

Industria IT&C a devenit în timp un instrument sigur și eficient, care generează, sau ar fi normal să conducă, la creștere economică, nu doar prin dezvoltarea locurilor de muncă, dar și prin promovarea inovației și a progresului la nivel global.  În acest context, competitivitatea economică a țărilor depinde în mare măsură, de capacitatea sau incapacitatea acestora de a se adapta societății informaționale.

Ultimii 10 ani au generat, din păcate, un flux paralel de business, un flux în care câteva firme au monopolizat piața de IT&C contaminând-o cu practici anticoncurențiale, înțelegeri dincolo de posibilitatea Oficiului Concurenței de a le identifica, practici de “sifonare” a fondurilor publice în interesul personal, cu impact direct asupra sistemului de impozite și taxe, cu influențe nefaste asupra bugetului de stat.

O piață, care ar fi fost în mod normal vârful de lance al economiei, a fost puternic marcată, în plan național, de un grup de manageri care au contaminat toată această industrie, de la micii întreprinzători la marile companii. Sunt multe exemple care au fost dezbătute în spațiul public în ultimii ani și mai mult decât atât au dat de lucru Parchetelor, DNA-ului, respectiv DIICOT-ului.

Au fost cuprinse în acest cerc vicios, Ministere, Instituții ale Statului, firme din mediul privat, într-un cuvânt a fost creat un mecanism de transfer al banilor publici, în buzunarele unei grupări infracționale bine organizate. Aceste afirmații le vom documenta pe parcursul mai multor serii de dezvăluiri cu argumente.

Pentru că în această perioadă s-a discutat mult despre Ministerul Justiției, Ministerul Învățământului și ANAF, și nu numai, am decis să pornim la drum cu mult controversatul Intrarom.

Este deja de notorietate faptul ca  Nikolaos Doukakis, fostul director general al Intrarom SA, a fost trimis în judecată de catre Procurorii Parchetului General pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală și faptul că alaturi de acesta a fost cercetat și GENOIU CEZAR ALEXANDRU, pentru aceleași fapte.

Printre dispunerile de înregistrări fictive în contabilitatea Intrarom se află și înregistrarea în cuantum total de 29.454.429 lei, reprezentând în mod nereal achiziţii în baza facturilor fiscale emise de SC RETANGON IMPEX INVEST SRL, SC TUMMAR SRL și SC MIRIS CONSTRUCT TEAM SRL, prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de 13.769.844 lei, echivalent a 3.249,495 euro, speță aflată în stare de judecată cu speranța făptuitorilor că nelegalitățile vor fi prescrise asemeni iluștrilor făptuitori din dosarul Microsoft.

SC INTRAROM SA face parte din grupul INTRACOM SA TELECOM SOLUTIONS, grup care este unul dintre principalii producători de sisteme de telecomunicaţii şi un furnizor global de soluţii integrate şi servicii profesionale pentru sistemele de telecomunicaţii fixe şi telefonie mobilă din sud-estul Europei, Orientul Mijlociu şi Africa. În luna septembrie 2013, a avut loc o fuziune transfrontalieră prin care Intrasoft Internaţional SA din Luxembourg, preia, prin absorbţie, firma semnatară și, pe cale de consecință, preia locul firmei mamă în asocierea semnatară a contractului cu Ministerul Justiţiei. Sistemul de sifonare fonduri obținute de la Banca Mondială este dublat, din „prudențialitate infracțională”, mai exact în data de 02.12.2013, de înlocuirea firmei subcontractantă Total Network Solution SRL, sau mai corect scris, transformarea acesteia, în firma SC Tehnology Network Services SRL, prin contractul de novație numarul 238.

Cum deja am precizat SC INTRAROM SA furniza, și încă mai furnizează, bunuri şi servicii IT pentru diverse societăţi comerciale, şi în mod constant, pentru instituţii-autorităţi publice: Ministerul Justiţiei, ANAF, Ministerul Educaţiei-Cercetării şi Tineretului, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Autoritatea Vamală, Ministerul de Interne, etc.

Faptele de evaziune fiscală  cercetate de către instanțele de judecată, în modalitatea prevăzută de art, 9 alin. 1 lit. c din Legea nr. 241/2005, vizează  achiziţii nereale efectuate prin mai multe societăţi comerciale. Enumerăm câteva dintre acestea, aflate desigur pe diferite paliere de relaționare: SC ROMSYS SA, SC OMNILOGIC SA, SC TOTAL NETWORK SOLUTION SRL, SC LOGICA IT SOLUTION, SC ESRI SA, SC RETANGON IMPEX-INVEST SRL, SC CONCEFA SA, SC TUMMAR SRL, SC TEHNO TEAM CONSTRUCT SILVER SRL, SC MANSEC CONSULTING SRL, SC PATERSAN COMIMPEX SRL, SC BROADREACH CONSULTING SERVICES SRL, SC TOREDO CONSULTING SERVICES SRL, SC MIRIS CONSTRUCT TEAM SRL, SC STENOPUR CONSTRUCT SRL, SC RASTETIN IMP-EXP SRL, SC DANDURO IMPORT-EXPORT SRL, SC BRANICO IMPORT-EXPORT SRL, SC STORCAS IMPORT-EXPORT SRL, SC TALINALEX IMP-EXP SRL, SC DAMADEN IMPORT-EXPORT SRL, SC METODAR CONSTRUCT SRL, SC BRANICO IMPORT-EXPORT SRL, SC TALINALEX IMP-EXP SRL, SC COMPREST SERVICII DERATIZARE SRL, SC SANDUROX CONSTRUCT IMPORT-EXPO SRL, SC FRANINO 1MPEX S.R.L, SC PROF1TERA EXIM SRL, SC FLARDO EXIM SRL, SC TERAPAS COMIMPEX SRL, etc.

NIKOLAOS DOUKAKIS şi-a dat acceptul efectuării plăţilor, la indicațiile prețioase ale “sfetnicului” Genoiu Alexandru Cezar, pentru aceste tranzacţii artificiale, sume în cuantum foarte mare, cu mult peste 30.000.000 lei. NU uităm faptul că banii au fost încasați de către INTRAROM din presupusa prestare de servicii în Sectorul Public. Este de notorietate eșecul proiectului de la Ministerul Justiției unde orice cititor poate verifica faptul că proiectul început în 2010, plătit, este nefuncțional.

Proiectul a avut o abordare de lucru specifică perioadei respective, prin subcontractări rotative instrumentate de Cezar Genoiu-Intrarom împreuna cu Sorin Mândruțescu-Oracle România, nelipsiții Mihail Popazov, Mihai Gheorghe, Gabriel Marin, Cezar Golumbeanu, Irina Socol și nu în ultimul rând de furnizorii de infrastructură hardware și servicii de administrare bază de date și infrastructură, firma Logica IT Solution, administrată de Ionuț Mărgăritescu, fost angajat Oracle, firmă controlată de Mira Telecom prin Stelian Ilie și Dragoș Băsmăluță, și cu o persoană foarte importantă în acționariat, respectiv fiica fostului general SRI-Zamfir, în prezent pensionar.

Activitatea ilicită a condus la instituirea de sechestre asiguratoare astfel: până la concurenţa sumei de 88.962.578 Lei, asupra domnului NIKOLAOS DOUKAKIS,  până la concurenţa sumei de 47.373.767 lei asupra sumelor de bani prezente şi viitoare din conturile bancare aparţinând concubinei domnului Genoiu Cezar Alexandru – RUSU ANCA DANIELA.

Un exemplu, de altfel public, care atestă până la proba contrarie, faptele domnului NIKOLAOS DOUKAKIS, este dată de împrejurarea în care, în calitate de director general al SC INTRAROM SA, la diferite intervale de timp, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, cu ajutorul lui Cezar Genoiu prin RUSU ANCA DANIELA care și-a atribuit întreaga vinovăție, a CRISTINEI RĂCHILEANU-consilier juridic, consiliați de exper-contabil Luisa Dragoman, a dispus înregistrarea în contabilitatea acestei societăţi de cheltuieli fictive, reprezentând achiziţii nereale de bunuri/prestări servicii/execuție lucrări în baza facturilor fiscale emise de: SC RETANGON IMPEX-INVEST SRL, SC TUMMAR SRL, şi SC MIRIS CONSTRUCT TEAM SRL, în valoare totală de 29.454.429 lei din care baza impozabilă 24.282.494 lei şi TVA 5.171.935 lei, prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de 13.769.844 lei, echivalent a 3.249.495 euro, din care impozit pe profit 3.885.199 lei, TVA de plată 5.171.935 lei şi impozit pe dividende 4.712.710 lei.

Această faptă pare să întrunească elementele constitutive ale infracţiunii de evaziune fiscală, prevăzute de art. 9 alin.l lit. c) şi alin 3 din Legea nr.241/2005, cu aplicarea art. 41 alin. 2 CP 1969 şi art. 5 CP, fiind definită prin elemente specifice acestui tip de infracțiune. Elementul material s-a realizat prin acţiune, în speţă, prin înregistrarea în contabilitatea persoanei responsabile civilmente SC INTRAROM SA de cheltuieli fictive cu urmarea imediată constând în crearea unui prejudiciu în dauna bugetului de stat în sumă de 13.769.844 lei, echivalent a 3.249.495 euro, la care se adaugă accesorii fiscale de la data scadenţei la data plăţii efective a acestei sume.

Sub aspectul laturii subiective, NIKOLAOS DOUKAKIS a săvârşit infracţiunea cu intenţie direct, calificată prin scop, întrucât este evident faptul că a prevăzut rezultatul faptei sale (prejudicierea bugetului de stat), urmărind producerea lui prin săvârşirea acestei fapte (înregistrarea de cheltuieli fictive în contabilitate).

Din tot acest labirint de sifonare a banilor publici rămânem cu concluzia că, în România, dacă îți deschizi un business cu un angajat, poți factura servicii de multe milioane de lei. Interesant, nu?

Sunt interesante afacerile familiei Dragoman prin firmele TUMMAR SRL și DRAL CONTEXPERT SRL.

În mod paradoxal avocatul firmei Intrarom în litigii despre și cu bani, este nimeni altul decât fiul Luisei Dragoman. Nimic întâmplător! Cine să apere mai bine și să rezolve aspecte care în timp pot intra în atenția procurorilor?!

In continuare in piață aceste firme, schimbandu-si identitatea sau chiar cu aceeaşi, se manifesta ca fiind de bună credință, participand la licitații cu fonduri considerabile si semnand contracte importante.

Cât despre cum și cât au afectat piața de IT vom detalia, acesta este numai începutul dezvăluirilor.

Doar un exp. SC TUMMAR SRL tranzacții de milioane de euro avand un angajat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here