Cum sa faci 10 milioane de euro profit – din greseala

0
1487

In ultima vreme, brokerajul a luat o amploare greu de imaginat. Acest domeniu se ocupa cu servicii de investitii ce cuprind tranzactionarea unor actiuni la Bursa de Valori. Poti activa fie printr-un cont asistat de un broker, fie printr-un cont online de tranzactionare.

Serviciile de brokeraj sunt oferite numai cu un contract pe care investitorul il semneaza cu societatea de servicii de investitii financiare. Este foarte important ca investitorul sa citeasca toate clauzele contractuale si, totodata, sa se intereseze si de comisioanele percepute.

Pentru a demonstra cat de importante sunt toate etapele ce se parcurg atunci cand doresti sa iei parte la astfel de actiuni si, mai ales, cat de mult accent trebuie pus pe detaliile contractuale, am sa va povestesc experiena mea cu o astfel de companie din Marea Britanie. Numele meu este Harouna si sunt din Franta. Acum ceva timp m-am inscris la un curs de traiding din Paris, pentru a invata sa activez pe Valbury Capital, o firma de brokeraj britanica. Ideea principala a acestei povesti este faptul ca am facut, din greseala, un profit de 10 milioane de euro, iar acum am dat in judecata aceasta companie, pentru a-mi primi banii.

La inceput am deschis un cont de 20.000 de euro in calitate de investitor, la Valbury Capital, pe o versiune fictiva pusa la dispozitie de ei, pentru a invata cum sa activez in acest context.

Am continuat sa exersez timp de cateva saptamani, pe ceea ce eu credeam ca este doar un joc, o platforma fictiva. Astfel, am investit aproximativ un miliard de euro, ca apoi sa realizez ca, de fapt, totul este real si ca am gresit platforma.

Totusi, nu am incetat activitatea. Cu timpul, am ajuns la o pozitie de 5 miliarde de dolari in tradingurile din US, ajungand de la pierderea anterior mentionata, la un profit de 10 milioane de euro.

Toate acestea le-am facut gandindu-ma la familia mea si pentru ca eram foarte stresat din cauza banilor. Vazand ca am facut acest profit ce este echivalent cu veniturile mele anuale, am sunat la Valbury Capital pentru a-mi cere drepturile banesti. Ei bine, aici a aparut momentul culminant: brokerul de la aceasta companie mi-a spus ca eu am semnat un contract pentru platforma fictiva si ca banii castigati sunt, de asemenea, fictivi. Totusi… eu am activat pe platforma reala- chiar daca din greseala- si consider ca profitul este la fel de real. In acel moment am decis ca trebuie sa lupt mai mult pentru dreptul meu.

In ianuarie am depus mai multe plangeri la Curtea din Paris, atacand contractul si criticand neglijenta brokerului, sustinand ca Valbury Capital imi datoreaza 10 milioane de euro. Ei bine, acuzatii neaga orice vina si spun ca imi vor contesta spusele.

Lupta pe care o duc este covarsitoare. Valbury Capital are multi avocati care contesta tot ceea ce spun eu, bazandu-se pe faptul ca am tratat totul ca pe un joc, crezand ca sunt pe platforma fictiva.

Oricum, lupta mea va continua, deoarece consider ca acesti bani mi se cuvin. Cu toate ca initial am crezut ca totul este un joc, treptat am realizat ca tranzactiile sunt reale si am continuat. Cat despre contract, chiar daca l-am semnat pentru platforma fictiva, profitul l-am facut in realitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here