Cum isi permite Firea sa dea un salariu de 22.000 euro lunar din banii bucurestenilor

1
1575

Oamenii din Primaria Municipiului Bucuresti sustin ca ”CSM a ajuns un instrument pentru ambițiile politice ale Gabrielei Firea”, intrebandu-se, revoltati: ”Cum să ajungi tu, club din banii bucureștenilor, să plătești 3 din cele mai costisitoare 6 handbaliste ale lumii: Neagu, Gullden și Lekici?”.

Luni, pe 20 februarie 2017, doamna primar a Capitalei a anuntat transferul Cristinei Neagu la CSM București, clubul bugetar al municipalității, declarand ca: „Bucureşteanca Cristina Neagu se întoarce acasă! Mă bucur foarte mult că a acceptat oferta CSM Bucureşti, sunt fericită că putem să readucem în ţară una din cele mai talentate sportive române”.

”Nicio victorie nu este mai dulce decât atunci când lupţi pentru ţara ta şi, în cazul Cristinei Neagu, pentru oraşul tău: Bucureşti!”, a spus, incantata, Gabriela Firea, tinand să facă publică lovitura de imagine. Cu toate acestea, doamna primar nu a spus si pretul platit pentru aceasta „victorie”.

Ei bine, Primaria Municipiului Bucuresti ii da Cristinei Neagu aproape dublu fata de salariul pe care il lua la OLTCHIM sau in Muntenegru, la ZRB Buducnost. Se pare ca, in acest context, doamna Firea nu s-a gandit deloc la o economie pentru bugetul capitalei, optand pentru o lovitura de imagine, ce-i drept, costisitoare.

”Fluturașul” de salariu al Cristinei Neagu, furnizat de surse din Primăria Capitalei, a intrat pe mainile unor persoane care l-au analizat si… l-au facut public, invitand romanii si, mai ales, bucurestenii, sa vada pe ce se duc banii lor.

”CSM București a fost fondat în 2007 de reprezentanții bucureștenilor ca un club dedicat ideii că tinerii și copiii din București trebuie să facă sport. Acum s-a schimbat în ceva care nu mai are nicio legătură: un vehicul de imagine pentru primar!”, spune funcționarul public.

Pe 25 ianuarie 2018, Primăria a plătit-o pe Cristina Neagu cu 120.962 de lei, ceea ce înseamnă un net de 101.649 lei. Analizand datele nuantate, observam ca cele 22.000 de euro net pe lună fac din Cristina Neagu cel mai bine plătit bugetar din România, mult mai bine decat Presedintele Romaniei care castiga 3.000 de euro pe luna.

Toate aceste aspecte sunt incoronate de statutul de „cel mai mare salariu din handbalul feminin mondial”, salariu pe care doamna Firea il ofera Cristinei Neagu.

Iată cum arată topul momentului în handbalul feminin mondial.

Facand o paralela, tot din lumea sportului, concluzionam ca Primaria Capitalei se intrece la salarii cu Steaua lui Becali si…castiga.

Contractul asigurat Cristinei Neagu de primăria Gabrielei Firea este: cel mai mare dintre bugetarii romani si cel mai mare dintre handbalistele lumii.

Facand o alta paralela cu o echipă bună din Liga Națională, si anume Corona Brașov, Cristina Neagu câștigă mai mult de jumătate din banii primiți, lunar, de tot lotul de sub Tâmpa. Suma salariilor brașovencelor ajunge la aproximativ 40.000 euro pe lună.

Niciodată în sportul românesc, neluând fotbalul în calcul, o echipă privată sau publică nu a avut salariile de azi de la CSM, club finanțat din impozitele bucureștenilor.

 

1 COMENTARIU

  1. Un articol bine scris care reuseste sa atinga punctual toate ideile ce merita evidentiate! Ma bucur ca sunt jurnalisti care pot fi obiectivi si in acelasi timp nu fac din realitatile cotidiene arme pe care sa le foloseasca in proriul lor scop. Ma bucur ca ne ajutati sa vedem dincolo de ceea ce in mod normal nu am fi putut penetra. Felicitari jurnalistilor SFIN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here