Cum câştigă samsarii din România 45 milioane de Euro anual

0
791

Şapte din zece maşini second-hand la vânzare în România, verificate în baza de date a InspectorAuto.ro în perioada ianuarie – august, au avut kilometri daţi înapoi de la câteva zeci de mii până la câteva sute de mii.

Profitul din această activitate este de cel puţin 500 de euro la fiecare maşină vândută.
Având în vedere că, în România, circa 90.000 de maşini au kilometri daţi înapoi, samsarii fac anual cel puţin 45 de milioane de euro în acest fel, reiese dintr-o analiză a InspectorAuto.ro, preluată de news.ro.

Mihai Cune, fondatorul InspectorAuto.ro, a declarat:
“Motivul real al samsarilor este pur financiar pentru că orice scuze ar avea ei, kilometrajul mai mic face maşina vandabilă mai repede şi la un preţ mai mare. Dacă facem un calcul simplu şi considerăm că aproximativ 65% din maşinile second-hand care se importă anual în România (aproximativ 200.000 în ultimii ani) sunt destinate revânzării iar 70% dintre acestea au kilometri daţi înapoi, rezultă că aproximativ 90.000 maşini sunt vândute anual cu kilometrajul măsluit. La aceste tranzacţii, dacă punem un minim de 500 euro creştere de preţ din cauza kilometrajului mai mic rezultă un profit de 45.000.000 euro”.

Pe site-ul de anunţuri auto, în septembrie, doar 23% dintre anunţuri (6.580 de postări) sunt maşini cu kilometri declaraţi peste 200.000, în timp ce 20.946 de maşini sunt sub această valoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here