Dezvaluiri – cum a facut judecatoarea Lia Savonea sa fie sustras dosarul Rarinca din arhiva, fara stiinta judecatorului de caz

0
4668
Lia Savonea

Sub semnul credinței că abuzurile Justiției sînt infinit mai grave decît orice alte abuzuri din alte domenii, deoarece ele lovesc în viața oamenilor, vineri, 21 august 2015, am publicat pe cristoiublog. ro textul intitulat „Incredibilele abuzuri prin care Dosarul Mariana Rarinca a ajuns la Completul desemnat de Binomul SRI-DNA să-i facă pe plac Liviei Stanciu”.

Pe baza unor documente din interior, obținute prin mijloace gazetărești, pînă acum necontestate de cei acuzați, dezvăluiam manevrele ilegale prin care Dosarul Rarinca, ajuns la Curtea de Apel București spre rejudecare la incredibila solicitare a DNA, a fost luat completului condus de judecătoarea Risantea Găgescu, desemnat de calculator, pentru a fi dat unui complet care făcea parte, vorba Generalului Dumbravă de la SRI, din cîmpul tactic. Numai prin aceste manevre, care au presupus abuzuri greu de imaginat, Mariana Rarinca a fost condamnată pentru a-i face pe plac Liviei Stanciu, la vremea respectivă Președinta ÎCCJ, actualmente rentieră de lux la CCR, ca răsplată din partea lui Klaus Iohannis că l-a făcut președinte.

Potrivit documentelor invocate de mine, un personaj cheie în succesul Operațiunii Faceți-i pe plac Liviei Stanciu! a fost Lia Savonea, președinta Curții de Apel București, cea care, printre altele, a făcut ca Dosarul să fie sustras din Arhivă pentru a nu putea fi judecat la termen de completul condus de Risantea Găgescu.

Miercuri, 7 septembrie 2016, la Curtea de Apel București au loc alegeri pentru desemnarea candidaților la noul CSM.

Candidează, printre alții, și Lia Savonea.

În calitate de alegător, judecătoarea Risantea Găgescu, cea căreia i s-a luat Dosarul Rarinca pentru a fi dat cui trebuie, a adresat candidatei o listă de întrebări despre rolul jucat în abuzurile împotriva Marianei Rarinca.

Documentul – lista cu întrebările – a fost distribuit judecătorilor de la Curtea de Apel București, chemați să aleagă.

Dincolo de gestul salutar prin curajul presupus al Risantei Găgescu, documentul e și o contribuție majoră la dezvăluirea, fie și pentru posteritate, a manevrelor ilegale comise în România de azi de Sistem în cadrul Justiției.

E motivul pentru care-l reproduc aici.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here