Cuantumul sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică al inspectorilor ANAF a fost redus anul acesta de la 25% la 5%, pentru a se încadra în alocația bugetară, diminuată cu 4,62 puncte procentuale

0
1407
anaf

Având în vedere importanța activității derulate de inspectorii antifraudă  din cadrul DGAF, atat in lupta de combatere a fraudei fiscale dar si colectare catre bugetul de stat, considerăm că această măsură de reducere este de natură să demobilizeze și să demotiveze această categorie de personal, cu consecințe deosebite asupra îndeplinirii obiectivelor ANAF, implicit cu impact negativ asupra bugetului de stat.

Se cunoaște faptul că activitatea inspectorilor ANAF reprezintă o componentă importantă în activitatea de prevenție și control. În consecință, este necesară o salarizare adecvată și instituirea unui sistem de calcul al riscului, astfel încât să se elimine cât mai mult posibil subiectivismul în acordarea acestui spor.

CNS „Cartel ALFA” susține demersurile Sindicatul Național Finanțe Publice SindFISC pentru revenirea la cuantumul sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică la nivelul anterior reducerii.

De asemenea, CNS Cartel ALFA susține demersurile SindFISC care vizează elaborarea Statutul special al inspectorului antifraudă cat si introducerea în COR a funcției specifice de inspector antifraudă prevăzută in OUG 74/2013, astfel incât această funcție să se regăsească în noua lege unitară a salarizării bugetarilor, cu o salarizare în concordanță cu specificul activității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here