Cristina Chiriac și Marian Alecu – invitații Săptămânii Financiare, ediția 8 iulie 2022

0
1167

În cadrul emisiunii Săptămâna Financiară de la Profit News TV din această vineri:

BIO Cristina Chiriac

De profesie economist, Cristina Chiriac este specializată în finanțebănci, burse de valori și asigurări, fiind și doctor în economie, evaluator, consultant și auditor financiar, practician în insolvență, mediator și arbitru internațional în mediere.

Din anul 2009 până în anul 2012, a deținut funcția de vicepreședinte al Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), coordonând activitățile de monitorizare postprivatizare și insolvență.

Din 2013 aceasta a fost Președinte al Asociației Naționale a Antreprenorilor din România, pentru ca în 2018 să devină Președinte al Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF, singura confederație patronală ar cărui obiectiv principal îl reprezintă susținerea și promovarea antreprenoriatului feminin.

În anul 1997, aceasta a absolvit Facultatea de FinanțeBănci, Burse de Valori și Asigurări a Universității „Spiru Haret” din București, în anul 2003, Facultatea de Științe Juridice și Administrative a Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”, a absolvit cursurile de specializare ale Colegiului Național de Apărare, studii postuniversitare de masterat în Managementul Financiar al Mediului, respectiv Dreptul afacerilor, iar din anul 2012 este doctor al Institutului Național de Cercetări Economice „Costin C. Kirițescu” din cadrul Academiei Române. 

În activitatea depusă, Cristina Chiriac a obținut și recunoaștere profesională de la organizații de profil (gradul de excelență ANEVAR și CECCAR, Asociația Brokerilor).

În perioada 2004-2012, Cristina Chiriac a ocupat diferite funcții în aparatul central al administrației publice din România, inițial Consilier la Cancelaria Primului Ministru al României (în perioada 2004-2005), Șef serviciu în cadrul Departamentului pentru Dialog Social al Guvernului (2005-2006), iar ulterior, pe rând, expert, director și vicepreședinte în cadrul Autorității de Valorificare a Activelor Statului – Guvernul României.

Începând cu anul 2013, este Director General al World Trade Center București, înlocuindu-l în această funcție pe Mircea Ursache, unde coordonează întreaga activitate a companiei, asumându-și ca obiectiv creșterea rentabilității (insolvența, creșterea profitului operațional).

În data de 19 noiembrie 2016, a avut loc lansarea cărții “Marea Privatizare“, scrisă cu atenție, interes și obiectivitate de către Cristina Chiriac, Președinte al Asociației Naționale a Antreprenorilor din România.

Cartea reprezintă o lucrare științifică riguroasă ce abordează în profunzime procesul de privatizare în România, din ultimii 25 de ani.

Cartea face o analiză a privatizărilor, situația actuală a portofoliului deținut încă de stat și încearcă o evaluare a efectelor privatizării.

Fiind unul dintre deschizătorii de drumuri în antreprenoriat și un susținător permanent al cauzei ca urmare a voluntariatului în domeniu, în anul 2010 a primit titlul onorific de Ambasador al Antreprenoriatului Feminin, făcând parte din “Rețeaua Europeană a Femeilor Ambasadoare a Antreprenoriatului” și “Rețeaua Europeană de Mentori pentru Femeile Antreprenor”.

Pentru activitatea din antreprenoriat la sfârșitul anului 2015, Cristina Chiriac a primit premiul de Femeia Anului la categoria Antreprenoriat la feminin. 

Despre CONAF 

Serviciile derulate de CONAF în beneficiul membrilor săi sunt următoarele: 

  1. Asigurarea de informaţii privind: 
  • Surse de finanţare, programe în curs de derulare, alternative de finanţare, etc.;
  • Etape de pregătire în vederea obţinerii de finanţări;
  • Centre şi organizaţii de consultanţă accesibile pe întreg teritoriul ţării;
  • Oportunităţi de afaceri în ţară şi străinătate;
  • Organizarea de târguri şi expoziţii cu caracter naţional şi internaţional;
  • Organizarea de misiuni economice în străinătate;
  • Etape în vederea obtinerii certificatelor internaţionale de calitate şi instituţiile abilitate;
  • Legislaţia în vigoare cu impact asupra sectorului de antreprenoriat, cu modificările survenite precum şi legislaţia comunitară relevantă;
  • Modalităţi de accesare a rezultatelor cercetării şi posibilităţi de finanţare a activităţilor inovative. 
  1. Asigurarea reprezentării intereselor antreprenorilor prin promovarea de iniţiative şi modificări legislative în colaborare cu ministerele specifice şi prin sensibilizarea opiniei publice cu privire la problematica antreprenoriatului; 
  1. Acordarea de asistenţă şi consultanţă antreprenorilor în domeniile: economic, managerial, social, tehnic, financiar, juridic, programe de finanţare şi în alte domenii; 
  1. Cooperarea internationala cu alte entitati internationale in vederea promovarii antreprenoriatului feminin.

Târgurile şi expoziţiile naţionale şi internaţionale reprezintă o sursă importantă de obţinere de informaţii cu privire la concurenţă şi trendurile de pe piaţa în care îşi desfăşoară activitatea, fiind considerate tehnici foarte bune de vânzare şi marketing.

Acestea generează premisele pentru creşterea vânzărilor, numărului de comenzi, lansarea de noi produse, crearea unei baze de date cu contacte utile, promovarea societăţii comerciale şi a produselor acesteia, fapt pentru care CONAF încearcă să fie prezentă și să sprijine acest tip de evenimente cât mai des.

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin- CONAF, cooperează cu entități internaționale în vederea facilitării comunicării şi colaborării dintre antreprenorii din România şi cei din străinătate în vederea dezvoltării de contacte, parteneriate şi realizării unei mai bune informări a membrilor cu privire la noutăţile, oportunităţile, formalităţile de viză necesare şi acţiunile organizate. 

BIO Marian Alecu

Prima funcţie pe care a deţinut-o Marian Alecu în filiala românească a McDonald’s a fost cea de Director de Dezvoltare. Timp de un an şi jumătate, Alecu a fost şi singurul angajat al McDonald’s în România.

În 1995, el a deschis la parterul magazinului Unirea din Bucureşti, primul restaurant McDonald’s în ţara noastră.

S-a implicat foarte mult în dezvoltarea celebrului lanţ de restaurante, dovadă că, după numai doi ani, a devenit director general al companiei.

În prezent, reţeaua McDonald’s România este formată din 92 de restaurante în 28 de orașe din țară și 47 de cafenele McCafe.

Inginer de meserie, Alecu a lucrat timp de 9 ani la Întreprinderea Vulcan, după care în perioada 1991-1993, până să plece la McDonald’s, a activat ca Director de Vânzări la producătorul de băuturi răcoritoare Coca-Cola.

Pe lângă operaţiunile din România, Alecu mai conducea şi afacerile McDonald’s în Moldova, Bulgaria, Macedonia, Georgia şi Azerbaid­jan.

În 1995, acesta a primit Premiul McDonald’s President Award, cea mai înaltă distincţie acordată pentru activitatea desfăşurată în cadrul companiei.  

În prezent, acesta este antreprenor, iar afacerile sale se desfășoară în domenii precum: Real Estate, HoReCa – dl Marian Alecu fiind in prezent acționar in Grupul City Grill, producție & retail de bijuterii și consultanță.

Despre City Grill

Povestea restaurantului City Grill începe în mai 2004, în București, din dorința de a crea un spațiu prietenos, în care atât românii, cât și colaboratorii lor străini să se simtă răsfățați.

Bucătăria este un melanj de mâncăruri tradiționale și bucate de inspirație internațională; numitorul comun fiind plăcerea de a mânca un grill bun, o carne preparată exact cum trebuie, care va invita să descoperiți preparatele din bucătăria tradițional urbană.

Surpriza a fost că oamenii de afaceri s-au simțit atât de bine la City Grill, încât și-au adus și prietenii pentru un prânz relaxant, dar au inceput sa își organizeze si evenimentele aici.

Primul restaurant a fost deschis în zona Primăverii din București. Cu o terasă îmbietoare, perfectă pentru evenimente deosebite, City Grill Primăverii a devenit încă din prima zi locația preferată a multor bucureșteni.

În 2004 piața restaurantelor din România nu era foarte dezvoltată.

Între timp, City Grill a deschis 4 locații în zone foarte importante ale orașului: City Grill Covaci ia pulsul centrului Micului Paris; City Grill Floreasca, în apropiere de zona Pipera, răspunde nevoilor comunității de business a Capitalei; City Grill Primăverii a devenit un reper al zonei rezidențiale a orașului; iar în nordul orașului există City Grill Băneasa.

Încă de la început Grupul City Grill și-a dorit să-și răsfețe oaspeții, indiferent de localizare sau preferințe culinare, motiv pentru care Grupul are in portofoliu cele mai cunoscute și mai apreciate restaurante din București: City Grill, Trattoria Buongiorno, Hanu’ Berarilor Berărie Gastronomică, Caru’ cu bere, Pescăruș, Hanu’ lui Manuc și Becker Brau.

Nu în ultimul rând, City Café este un lanț de restaurante cu preparate la prețuri accesibile, pentru bucureștenii grăbiți, dar care știu cât de important este să mănânce sănătos. Pe toate le găsiți în București.

Succesul City Grill se datorează perseverenței de a avea cele mai bune ingrediente, o servire ireproșabilă și bucătari chefi recunoscuți. Rezultatele se văd în aprecierea de care restaurantele City Grill se bucură zilnic din partea oaspeților săi.

Povestea City Grill este, de fapt, construită de către toți bucureștenii mulțumiți de serviciile acestor restaurante.

Bucureștiul se găsește la confluența marilor culturi europene, cu influențe din toata lumea – de la evrei, la greci, germani, sârbi, ruși, turci sau italieni. Toate aceste popoare au adus un plus de savoare specificului nostru culinar, iar noi considerăm că bucătăria românească are mai multe componente care se îmbină armonios. Pe de-o parte, bucătăria tradițională rurală simplă, la care se adaugă misterioasele arome orientale, dar și noblețea mâncărurilor occidentale.

Astfel, gusturile din meniul restaurantelor City Grill sunt un amestec îmbietor de ingrediente fine, savoare și rețete românești, alăturate rafinamentului bucatelor din întreaga lume.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here