Crestere in sectorul auto de 38,3% in luna iunie fata de mai si explozia cifrei de afaceri din jocurile de noroc in iunie

0
767
sectorul auto

Institutul National de Statistica a dat astazi, 13 August, un raport privind Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi serviciile de piaţă prestate populaţiei în luna iunie 2020.

În luna iunie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 38,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 31,5%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 152,8% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 132,9%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut, atât ca serie brută cu 6,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,1%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, a scăzut atât ca serie brută cu 44,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 46,3%.

În primele 6 luni ale anului, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţă de  aceeasi perioada din 2019 atât ca serie brută cu 17,0%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 15,8%.

În primele 6 luni ale anului , volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de  aceeasi perioada din 2019 atât ca serie brută cu 38,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 36,4%.

Volumului cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete şi servicii de piaţă prestate populaţiei – Iunie 2020 comparativ cu mai 2020

 

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iunie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 38,3%, datorită creşterilor înregistrate la

 • comerţul cu autovehicule (+59,5%),
 • comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+23,1%) și la
 • activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+11,3%).

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 0,6%. Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 31,5%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iunie 2020, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 152,8%, datorită creşterilor înregistrate la

 • activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1506,7%),
 • activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+144,0%),
 • activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+130,7%),
 • serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+48,3%),
 • și la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+22,5%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2020, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 132,9%.

Volumului cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete şi servicii de piaţă prestate populaţiei  – Iunie 2020 comparativ cu iunie 2019

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iunie 2020, comparativ cu luna iunie 2019, a înregistrat o scădere cu 6,7% ca urmare a scăderilor înregistrate la

comerţul cu autovehicule (-13,3%) și la

activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-1,1%).

Creşteri au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente;

întreţinerea şi repararea motocicletelor (+123,8%) și

comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+0,2%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2020, a înregistrat o scădere cu 10,1% faţă de luna iunie 2019.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iunie 2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 44,8% mai mică comparativ cu luna iunie 2019, ca urmare a scăderilor înregistrate la

 • activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-65,1%),
 • activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-55,9%),
 • activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-39,5%),
 • activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-29,2%) și la
 • serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-9,8%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2020 a scăzut cu 46,3%, comparativ cu luna iunie 2019.

Volumului cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete şi servicii de piaţă prestate populaţiei – primele 6 luni ale anului comparativ cu anul trecut

În primele 6 luni ale anului comparativ cu  aceeasi perioada a anului trecut, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mică cu 17,0%, ca urmare a scăderilor înregistrate la

 • comerţul cu autovehicule (-24,0%),
 • comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-13,2%) şi la
 • activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-1,9%).

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 71,9%.

În perioada 1.I-30.VI.2020 comparativ cu perioada 1.I-30.VI.2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 15,8%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1.I-30.VI.2020 a înregistrat o cifră de afaceri cu 38,3% mai mică comparativ cu perioada 1.I-30.VI.2019, influențată de reducerea cifrei de afaceri la:

 • activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-47,2%),
 • activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-41,9%),
 • activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-36,6%),
 • serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-23,1%)
 • şi activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-22,3%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-30.VI.2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 36,4% mai mică comparativ cu perioada 1.I-30.VI.2019.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here