Crestere importanta indicatorului de incredere macroeconomica

0
2458
incredere macroeconomica

Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România a înregistrat valoarea de 65,8 puncte în luna mai a acestui an, în creştere cu 4,9 puncte faţă de luna anterioară, potrivit unui comunicat al CFA România trimis redacţiei.

“În luna mai 2016, indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România a înregistrat valoarea de 65,8 puncte, în creştere cu 4,9 puncte faţă de luna anterioară. Majorarea s-a datorat în special componentei sale de condiţii curente. Astfel, indicatorul condiţiilor curente a fost de 77,1 (maxim istoric), valoare în creştere cu 11,8 puncte, iar indicatorul anticipaţiilor a crescut cu 1,4 puncte la valoarea de 60,2 puncte”, se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte cursul de schimb euro/leu, valorile mediane ale anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni a consemnat un curs anticipat de 4,5000, iar pentru orizontul de 12 luni de 4,5000 (valoare similară cu cea înregistrată în exerciţiul anterior).

Rata anticipată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni (iunie 2017/iunie 2016) a înregistrat o valoare mediana de 1,45% (valoare în scădere cu 0,05% faţă de exerciţiul anterior).

Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică, a fost lansat de către CFA România în luna mai 2011 reprezentând un indicator prin care doreşte să cuantifice anticipaţiile analiştilor financiari cu privire la activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an, precizează comunicatul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here