Cresc exporturile…

0
3318
brexit

Ieșirea din Uniune face mai mult bine țarilor încă în uniunea asta forțată, o uniune de conveniență unde nimeni nu-și păstrează independența dar toți o dau degeaba Germaniei. S-a văzut că Germania nu-și poate impune stilul de existența germanic celorlalte state. S-a mai văzut că nu poate conduce – altfel nu se ajungea aici.

Nu am nici o indoialală că Anglia va reveni în uniunea europeană – dar numai atunci când această uniune va fi o uniune de state independente – o federație. Așa cum este construită SUA – și unde un stat mai bogat nu-și poate impune politicile externe convenabile ei celorlalți – doar pentru că poate împrumuta pe alții. Nu cred că greșesc, dar totul a plecat de la aroganța Germaniei în privința Greciei.

Scânteia rebeliunii a fost acolo. A fost atunci când Germania singură – și apoi de fațada și Franța, au negociat împrumutul Greciei. Au impus valorile lor drept valorile Uniunii Europene. Anglia a văzut și a făcut un pas înapoi. Desigur că acum totul – dar absolut totul, va depinde de acțiunea celorlalte state membre. Dacă nu este cerută o schimbare imediată și este lăsat sistemul să funcționeze la fel – atunci vor fi schimbări numai în mai rău. Pentru că birocrația fără limite nu poate duce decât la un totalitarism economic și politic. Adică unde suntem astăzi.

Bruxelles trebuie să-si închidă porțile – nu cred că-i o idee rea. Noapte albă dar a meritat. Și ce dacă a căzut lira, nimeni nu vinde lire – mai puțin speculanții de valută. Nu-i problemă. Oricum, partea bună este că o liră “căzută” încurajează exportul – deci economia. Hai să ne uităm la partea plină a paharului. Enjoy :))

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here