Contrabandă pe toată frontiera româno-ucraineană. Poliţiştii au confiscat ţigări în valoare de peste 420.000 lei

0
1205

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma mai multor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, la frontiera „verde”, produse de provenienţă ucraineană în valoare de 424.300 lei, precizează un comunicat al instituţiei remis Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, o primă captură de ţigări a fost realizată în urma unui control în trafic pe DN 18, localităţii Vişeu de Sus când echipajul poliţiei de frontieră a constatat că în mai multe spaţii special amenajate sub roata de rezervă, în podul pedalier şi în bara de protecţie faţă şi spate, erau ascunse 3.920 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 45.800 lei. La volanul maşinii se afla Mihai B., în vârstă de 39 de ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.

De asemenea, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat o femeie în vârstă de 31 de ani, domiciliată pe raza judeţului, conducând un autoturism marca Volkswagen. În urma controlului a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în cutii de suc şi în bagajele personale, cantitatea de 1.400 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană în valoare de 2.100 lei care au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău, judeţul Maramureş, au observat un autoturism care se deplasa dinspre linia de frontieră spre DN 19, între localităţile Câmpulung la Tisa şi Sarasău. În momentul în care conducătorul auto a observat patrula poliţiei de frontieră a oprit autoturismul, l-a abandonat şi a fugit spre vegetaţia din zonă. În maşina abandonată au fost descoperite mai multe colete care conţineau 13.900 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 162.600 lei. Şi în acest caz, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării.

Totodată, lucrătorii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au identificat în trafic un autoturism marca BMW, care circula cu viteză, dinspre localitatea Tisa spre Sighetu Marmaţiei. S-a pornit în urmărirea autoturismului în cauză, iar după câţiva kilometri, pe o stradă din Sighetu Marmaţiei, şoferul a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un stâlp de pe marginea carosabilului. După impact, acesta a ieşit din maşină şi a fugit de la faţa locului, printre casele din zonă. Din primele verificări, s-a constatat că maşina este plină cu ţigări de provenienţă ucraineană, fapt pentru care a fost dusă la sediul instituţiei, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii ţigărilor, s-a constatat că este vorba de 14.000 pachete cu ţigări, în valoare de 163.800 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Şi poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit mai multe colete care conţineau 4.190 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 50.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here