Constantin Sebeșanu și Carmen Ungurean – invitații Săptămânii Financiare, ediția 25 noiembrie 2022

0
667

În cadrul emisiunii Săptămâna Financiară de la Profit News TV din această vineri:

  • CARMEN UNGUREAN – Dr. Coordonator partener metodologie și monitorizare – ROCCAS & Dr. Coordonator al Programului național de screening pentru cancerul de col uterinINSP

BIO Constantin Sebeșanu

Cu peste 25 de ani de experiență în dezvoltarea de proiecte și managementul activelor, Constantin Sebeșanu a participat activ la inițierea și operarea a zeci de programe, sprijinind astfel procesul decizional pentru dezvoltarea sustenabilă și succesul investițiilor.

A urmat cursurile la Institutul Politehnic București și deține specializări în Management Strategic și Financiar, dobândite în cadrul Universităților Cornell și Boston, din SUA, completate de un MBA în Marea Britanie la Open University.

Acesta a fondat compania de consultanță hotelieră Trend Hospitality, și a impus în piața turismului bucureștean hotelul Howard Johnson (actualul Sheraton), fiind și cel care a adus în România lanțul de hoteluri Ramada.

Din anul 2021, ocupă poziția de CEO al companiei Impact Developer & Contractor, câștigând în anul 2022, pe baza rezultatelor sale excepționale – premiul pentru Executive of The Year @ Business Review Awards Gala.

În luna octombrie, în cadrul Galei Premiilor Real Estate 2022, Constantin Sebeșanu a fost desemnat Personalitatea Anului în Imobiliare.

Despre Impact Developer & Contractor S.A.

Cu o experiență de peste 30 de ani pe piață, Impact Developer & Contractor SA este primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București.

Acţiunile IMPACT Developer & Contractor SA (“IMP”) sunt listate la categoria Premium a Bursei de Valori București, compania având o capitalizare bursieră de 1.028.723.402,90 lei (la data de 13 mai 2022).

Societatea utilizează cele mai bune practici de guvernanță corporativă, transparență, responsabilitate şi comunicare cu investitorii, obținând ratingul 10 la evaluarea VEKTOR realizată de către Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România.

Misiunea IMPACT Developer & Contractor este de a dezvolta comunități, prin proiecte sustenabile, la standarde de calitate BREEAM Excellent, certificate nZEB, atât în București, cât și în marile orașe ale țării.

Printre proiectele de referință ale dezvoltatorului se numără Greenfield Băneasa și Luxuria Residence, ansamblu rezidențial de lux cu Certificare BREEAM Excellent.

Ca parte a strategiei de extindere la nivel național, în 2020, Impact a demarat construcția unui proiect rezidențial premium în Constanța – Boreal Plus, proiect mixt format din 18 vile și 673 de apartamente, construit pe o suprafață de 43.000 mp, ce va fi finalizat în 2024.

De asemenea, Impact continuă extinderea la nivel regional și demarează Greenfield Copou, în Iași. Lucrările la acest proiect au început în anul 2021, cu termen de finalizare în 2024, fiind construit în trei faze. Proiectul cuprinde în total 1.100 de apartamente, construite pe o suprafață de 48.685 mp.

În perioada 04.01.2022- 21.01.2022, compania a realizat o majorare de capital de până la 245 milioane lei (50 milioane Euro) prin Plasament Privat.

IMPACT Developer & Contractor încheie anul 2021 cu un Profit Operațional (EBITDA) de aproape 100 milioane lei.

Compania IMPACT a obținut rezultate remarcabile pentru primul trimestru al anului 2022:

 – Creștere de 100% a EBITDA (Profitul Operațional) și

 Creștere de 49% a Profitului Brut în T1 2022 față de perioada similară a anului trecut.

În 9 iunie 2022, IMPACT Developer & Contractor a primit premiul “Dezvoltatorul anului” în cadrul galei Romanian Property Awards, desfășurată la Snagov.

În iulie 2022, IMPACT recompensează efortul acționarilor săi acordând 2 acțiuni gratuite la 5 deținute.

Tot în luna iulie a acestui an, IMPACT Developer & Contractor integrează în grupul său de firme pe RCTI Company, principalul partener în construcții, cu afaceri de 95,3 milioane lei în 2021.

În 19 iulie, compania IMPACT primește premiul “Most Sustainable Residential Project” pentru proiectul  Luxuria Residence, The First BREEAM Excellent Certified Residential Project din București, în cadrul evenimentului organizat de Business Review.

În primul semestru din 2022, IMPACT Developer & Contractor și-a majorat cu 45% vânzările, ajungând la o cifră de afaceri de peste 90 milioane LEI, iar la nivel de grup consolidat, compania a înregistrat un profit brut de 35,23 milioane LEI, în creștere cu 64% față de perioada similară a anului trecut.

Dacă ne raportăm la primele 9 luni ale acestui an, IMPACT a realizat un profit net dublu față de aceeași perioadă a anului trecut și o creștere de 43% a cifrei de afaceri.

Performanțele IMPACT sunt recunoscute și pe plan internațional – compania poloneză de brokeraj IPOPEMA, recomandă “CUMPARĂRE” pentru acțiunile companiei și vede un preț țintă de 0,54 lei pentru acțiunile acesteia, ce se traduce printr-un potențial de creștere de 43%.

BIO Carmen Ungurean

Carmen Ungurean este medic și a absolvit Universitatea de Medicină & Farmacie “Carol Davila” din București, având o experiență de aproape 30 ani în domeniu.

Aceasta s-a implicat de-a lungul timpului în diferite campanii de prevenire, testare și screening al diverselor tipuri de cancer: cervical, de col uterin, colorectal, etc. dar și în aria bolilor cu transmitere sexuală.

În prezent aceasta deține funcția de Dr. Coordonator partener metodologie și monitorizare al proiectului ROCCAS II & Dr. Coordonator al Programului național de screening pentru cancerul de col uterin în cadrul INSP.

Despre Proiectul ROCCAS II – Sud-Muntenia

Titlul proiectului: „Furnizarea serviciilor de sănătate din programele de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al leziunilor precanceroase colorectale – ROCCAS II – Sud-Muntenia”

Codul proiectului (SMIS): 136828

Valoarea totală a proiectului: 23.859.231,79 lei

Data începerii proiectului: 06.11.2020

Data finalizării proiectului: 29.12.2023

Locaţia proiectului:

  • România
  • Regiunea Sud – Muntenia
  • Judeţe: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman

Managerul de proiect: Prof. Univ. Dr. Gheorghe Cristian

Obiectivul general: Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare, prin creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltăcalitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate și servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al cancerului colorectal pentru 50,001 de persoane din regiunea Sud-Muntenia, dintre care minim 59% aparțin grupurilor vulnerabile.

Obiectivele specifice:

OS1 – Conștientizarea și promovarea necesității derulării programului complex de prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al cancerului colorectal pentru 50,001 persoane din regiunea Sud-Muntenia, prin derularea de activități de informare, educare și conștientizare specifice, destinate grupurilor țintă și publicului larg, la nivel de individ, grup și comunitate, având în vedere că accesul la servicii depinde de adresabilitatea populației și de gradul de conștientizare al propriilor nevoi legate de sănătate și drepturile la serviciile de sănătate.

OS2 – Îmbunătățirea stării de sănătate a populației prin derularea unui program complex de prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al cancerului colorectal pentru 50,001 persoane din regiunea Sud-Muntenia, identificate în cadrul proiectului, provenind în special din grupuri vulnerabile, trimiterea la medicul specialist a 2,104 persoane, prin asigurarea de servicii și mijloace de suport care să crească accesul la servicii medicale specializate și tratament, prin reevaluarea periodică a pacienților și elaborarea de rapoarte, studii și propuneri de politici publice pe baza datelor obținute în urma screeningului.

OS3 – Asigurarea funcționalității unui centru de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului colorectal în cadrul Institutului Clinic Fundeni în vederea depistării constante a leziunilor precanceroase colorectale, inclusiv după finalizarea intervenției.

OS4 – Crearea unui sistem concret de asigurare a protecției datelor cu caracter personal în conformitate cu prevederile legale în vigoare și întreprinderea tuturor măsurilor necesare pentru procesarea acestora în condiții optime de securitate, pe parcursul derulării proiectului.

OS5 – Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare, având ca prioritate creșterea accesului la servicii durabile și de înaltă calitate, prin utilizarea de metode și instrumente de inovare socială, precum și prin realizarea unui program de screening de cancer colorectal, la nivel regional, nediscriminatoriu și adaptat grupului țintă pentru 50,001 persoane, respectiv facilitarea accesului la servicii de specialitate și tratament pentru 2,104 persoane, în cadrul căruia vor fi utilizate metode și instrumente de inovare socială și vor fi promovate principiile nediscriminării, egalității de șanse și dezvoltării durabile în realizarea intervențiilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here