Consoarta judecătorului Ion-Tudoran, acuzată de fals în declarații și ascunderea veniturilor posibil ilicite

0
1013

Protejată de influența soțului judecător în materie penală la Curtea de Apel București, Doina Ion-Tudoran – director în cadrul Consiliului Concurenței, și-a falsificat declarațiile de avere și a ascuns proveniența unor bunuri și sume aduse ca aport la bugetul familiei. Consoarta judecătorului Corneliu Bogdan Ion-Tudoran nu numai că și-a folosit propria-i mamă, o pensionară de 87 de ani, pentru a înmatricula pe numele acesteia un autoturism Ford Mustang sport, de 300 cai putere, dar a și ascuns din declarațiile sale de avere proprietățile imobiliare înregistrate pe numele fiului cel mic, Tudor Ion-Tudoran. Nici mașinile și nici alte bunuri primite de familie prin manevre fiscale penale de la afaceristul Florin Pîrvu zis „Chinezu” nu au fost, vreodată, menționate de directoarea de la Consiliul Concurenței. Deși aurul curge din urechi și la încheieturile mâinilor.

Director la Consiliul Concurenței, Doina Ion-Tudoran ar fi, potrivit surselor, anchetată și ea de procurorii SIIJ

Director al Direcției Relații Externe și Comunicare din cadrul Consiliului Concurenței, Doina Tudoran, soția judecătorului Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, și-a eliminat de-a lungul anilor din declarațiile de avere orice bun material ce putea să sugereze primirea unor foloase necuvenite. De ea sau de soț. Deși în întâlnirile oficiale se afișa cu lobul urechii gata să cedeze sub greutatea cerceilor de aur, iar ceasul de pe mâna stângă, evident tot din aur, era purtat cu emfază chiar în conferințele de presă, Doina Ion-Tudoran nu a menționat niciodată, dar absolut niciodată, că ar deține bijuterii de valoare. Chiar dacă se afișa împodobită cu cercei, coliere, inele, brățări și ceasuri scumpe, soția judecătorului Ion-Tudoran le-a ascuns din declarațiile de avere. Bijuteriile de mii de euro au fost, probabil, considerate mizilicuri.

O fotografie Agerpres o arată pe Doina Ion-Tudoran cu bijuterii de mii de euro. Evident, nedeclarate

Curios este faptul că exact aceeași tăcere și eludare a legii s-a produs și în cazul unei proprietăți evaluată la 101.300 lire sterline, proprietate achiziționată la Sinaia. La data de 31.10.2014, prin actul notarial 243 emis de notarul Frațian Iris Victoria din Ploiești, Tudor Ion-Tudoran, fiul cel mic al Doinei Ion-Tudoran, a devenit proprietarul apartamentului 31 din Complexul Izvorul Dorului, Sinaia. Toate datele arată însă că dreptul de proprietate înscris pe numele mezinului Tudor a fost un act fictiv. Acesta abia terminase facultatea privată cu un an în urmă, în 2013. Și abia își deschisese, în septembrie 2013, un banal cabinet de mediator public cu sediul în apartamentul bunicii octogenare. Plus că, așa cum indică datele ANAF, ultima declarație fiscală depusă de mediatorul Tudor Ion-Tudoran a fost cea de la 29 noiembrie 2013. Și a fost și ultima. Exclus, așadar, ca odrasla cea mică să fi mediat în cele două luni (septembrie 2013-noiembrie 2013) cauze de peste 101.300 lire sterline.

În luna mai 2015, după câteva luni de muncă în profesia de mediator, Tudor Ion-Tudoran a avut bani pentru un apartament într-un complex de lux din Sinaia

Cum în familia Ion-Tudoran nu s-a înregistrat atunci vreo moștenire spectaculoasă sau vreun câștig la loterie, toate indiciile arată că banii pentru proprietatea din Sinaia au provenit de fapt din câștigurile comune, nedeclarate, ale soților Doina și Corneliu Bogdan Ion-Tudoran. Însă nicio autoritate nu s-a deranjat să ancheteze sursa banilor, dar și caracterul tranzacției imobiliare asumată în fața notarului Frațian din Ploiești. Cum a plătit Tudor Ion-Tudoran contravaloarea apartamentului din Sinaia? Din ce conturi s-a operat transferul și cine a alimentat anterior acel cont bancar? A fost și notarul părtaș la consemnarea declarației privind mascarea beneficiarului real? – sunt doar câteva din întrebările la care Agenția Națională de Integritate se chinuie să găsească răspunsuri în cauza 11768/2019 ce o are ca subiect pe Doina Ion-Tudoran.

A beneficiat de puterea lui „Zeus” și de statutul acestuia în cadrul grupărilor interlope

Recentele dezvăluiri privind implicarea și apartenența judecătorului Corneliu Bogdan Ion-Tudoran la diverse infracțiuni și grupări de tip mafiot ar fi, poate, de natură să ducă într-un plan secundar, la prima vedere, detaliile privind falsificarea declarațiilor de avere de către soția acestuia, Doina Ion-Tudoran. Însă lucrurile trebuie privite pe de-antregul. Căci directoarea de la Consiliul Concurenței, Doina Ion-Tudoran, i-a fost alături soțului judecător la bine și la rău. Dar mai ales la bine, așa cum o arată fotografiile din anii în care soțul, judecătorul Ion-Tudoran zis „Zeus” de la Curtea de Apel București, chefuia și împărțea dreptatea, contracost, prin restaurante și petreceri de famiglie. Și până la actul de penitență al soțului este legată moral, dar mai ales legal, alături de cei doi copii, de toate infracțiunile anchetate de SIIJ și de ANI.

Complicitate la infracțiunile fiului Alexandru, falsul avocat

Exact pe tiparul acțiunilor soțului, Doina Ion-Tudoran a încercat să își promoveze fiul cel mare, falsul avocat Alexandru Ion-Tudoran, deși știa foarte bine că acesta nu este înscris în cadrul Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR). Doar că, din dorința de a-i valida lui Alexandru statutul mult visat de avocat, directoarea de la Concurență a creat în familie o altă serie de probleme penale. În dosarul 15723/212/2015 de pe rolul Judecătoriei Sectorului 3 și mai apoi pe rolul Tribunalul București, Doina Ion-Tudoran a avut, alături de mama ei, Georgeta, calitatea de pârât. În procesul în care se judeca cu niște rude privind o moștenire din localitatea Nuntași, comuna Istria, Constanța, soția judecătorului Ion-Tudoran l-a angajat ca avocat pe fiul ei, Alexandru Ion-Tudoran. Cum acesta nu era înscris în UNBR, în cadrul procesului la fond s-a ridicat exact această problemă. Prima dată, la termenul din 24.11.2016, judecătorul a solicitat ca apărătorul pârâților să să depună copii după contractele de asistență juridică. Ca răspuns la această solicitare, Alexandru Ion-Tudoran a răspuns că nu are asupra sa contractul de asistență juridică. Conform însă datelor existente la dosar, odrasla Doinei Ion-Tudoran înaintase instanței două împuterniciri avocațiale contrafăcute, aceleași ce le-a folosit în toate cazurile în care și-a arogat ilegal calitatea de avocat și a îmbrăcat roba. Împuternicirile avocațiale cu seriile C 120052 – 0001/2015 și C 120052-0001/2016, realizate pe computer ca fiind emise de Baroul din Madrid au fost utilizate, așadar, și în cauza ce o privea pe Doina Ion-Tudoran și Georgeta Tudoran. Deși celelalte părți, rudele însuși, au cerut instanței de judecată să facă verificări privind valabilitatea împuternicirilor avocațiale prezentate de Alexandru Ion-Tudoran, dar și asupra calității acestuia, judecătorul nu a avut curiozitatea să afle cum de Baroul Madrid emite tipizate 20% în spaniolă și 80% în română și mai ales cum de toate acestea au aceeași serie.

Săraci și cinstiți! Familia Ion-Tudoran a început să folosească, mai nou, mașini împrumutate din vecini. Asta după ce presa a dezvăluit cum judecătorul a primit cadouri auto

Deși au trecut doi ani de când Tribunalul București s-a pronunțat definitiv, în apel, în acest caz, infracțiunile săvârșite de falsul avocat Alexandru Ion-Tudoran cu largul concurs al mamei sale, Doina Ion-Tudoran, rămân însă de actualitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here