Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins proiectele de hotărâre privind bugetele pe 2019 a 19 companii municipale, totalizând peste un miliard de lei

0
897

Dintre cele 19 companii, cele mai importante bugete erau prevăzute la:

*Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje – 343,6 milioane lei,

*Compania Municipală Consolidări – 214,7 milioane lei,

*Compania Managementul Traficului – 100,9 milioane lei.

La şedinţa CGMB, Ana-Maria Ciceală, consilier general USR, a declarat :

“Referitor la Compania Turistică şi celelalte companii, la toate aceste proiecte ni se propun alocări de nu mai puţin de 335 de milioane de euro pentru nişte companii înfiinţate ilegal ce ar trebui desfiinţate. Din banii aceştia, 209 milioane euro sunt bani noi, care nu au fost transferaţi încă spre aceste companii, deci restul sunt majorările de capital social din anii trecuţi.”

Ciprian Ciucu, consilier general PNL, a spus că va vota proiectul privind trustul de consolidări. El a menţionat însă că pentru celelalte proiecte nu va vota, unul dintre motive ţinând şi de “salariile directorimii”.

Potrivit lui Sorin Chiriţă, administrator public al Primăriei Municipiului Bucureşti, companiile există şi au obligativitatea să îşi aprobe bugetul de venituri şi cheltuieli.

“Nu votaţi pentru promovare, toate companiile care efectuează servicii sau execută lucrări de construcţii trebuie să le votaţi, pentru că nu îşi pot încasa banii de la Primărie. Din păcate, la majoritatea dintre ele aţi dat un vot negativ. Ce ar trebui să facem de mâine, să lăsăm uneltele jos şi să plecăm acasă? Nu vorbesc doar de o simplă companie, de toate. Dar oamenii, cei care lucrează, cetăţenii Capitalei, ce vină au? Trebuie să înţelegeţi că toate serviciile şi lucrările pe care aceste companii le fac sunt foarte apreciate de toţi cetăţenii”, a susţinut Marius Coaje, consilierul primarului general.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here