Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis sancţionarea fondului de pensii private NN Pensii cu o amendă de 750.000 lei

0
1632
asf

Aceasta suma reprezenta 1% din capitalul social al fondului, de 75 milioane lei, aceasta fiind cea mai mare amendă aplicată de ASF de la înfiinţare, şi a decis retragerea autorizaţiei directorului general Raluca Ţintoiu, din cauza mesajului trimis clienţilor, legat de naţionalizarea fondurilor de pensii private, a declarat, joi, vicepresedintele ASF, Ion Giurescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

 „În urma comunicatelor transmise de NN pe data de 11.04 către participanții la acest fond, am hotărât de ieri să avem o audiere a Consiliului de Administrație a Fondului NN de pensii private format din trei persoane: Marius Daniel Popescu, Raluca Ioana Țintoiu, Mădălina Ecaterina Duncan. Fac precizarea că dna Raluca Ioana Țintoiu este și directorul general al societății NN Pensii. Din cei trei s-au prezentat doi, unul fiind în concendiu, respectiv Marius Daniel Popescu.

În urma audierilor, concluziile au fost următoare: având în vedere circumstanțele create de natură să conducă la afectarea încrederii participanților în sistemul de pensii privat din România, Consiliul ASF a decis sancționarea NN Pensii cu o amendă contravețională în valoare de 1% din valoarea capitalului social, respectiv cu suma de 75 de milioane de lei. De asemenea, a fost decisă sancționarea cu retragerea autorizării dnei Raluca Țintoiu în calitate de director general al NN Pensii, precum și cu o amendă contravențională de 100 de mii de lei.”, a declarat Ion Giurescu, vicepreședintele ASF.

Fondul de pensii NN şi-a anunţat, marţi, clienţii că în ultimele săptămâni au existat discuţii în spaţiul public privind o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private şi le recomandă să se informeze despre contextul pieţei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here