Confruntare între titanii finanțelor pentru piața aurului din Londra în valoare de mii de miliarde

0
2115
Confruntare între titanii finanțelor pentru piața aurului din Londra

În 2016, prețurile au crescut cu 9,6, ajungând la 1.162,56 dolari pe uncie.

Unele dintre cele mai mari nume din domeniul finanţelor se luptă pentru controlul pieţei de aur din Londra – în valoare de cinci mii de miliarde de euro, un sector vechi de trei secole forţat să se adapteze erei digitale, potrivit Bloomberg.

Noi metode de a cumpăra și a vinde

În contextul în care London Bullion Market Association restructurează comerţul cu vânzări directe care reprezintă punctul de referinţă al pieţei, noi metode de a cumpăra şi de a vinde metale preţioase sunt pregătite să intre în funcţiune din 2017 din partea CME Group Inc., Intercontinental Exchange Inc. şi the London Metal Exchange.Mai multe bănci au o miză importantă în această situaţie, inclusiv Goldman Sachs Group Inc., HSBC Holdings Plc şi JPMorgan Chase and Co.

Aproape jumătate din comerţul cu aur cunoscut se desfăşoară în Londra. Tranzacţiile OTC se încheie cu o strângere de mână virtuală şi lasă riscurile în seama cumpărătorilor şi a vânzătorilor, nu şi în seama caselor de compensare. De la criza financiară, toate pieţele şi-au reevaluat modul în care îşi administrează afacerile şi riscurile, pe fondul intensificării cercetărilor reglementatorilor.

Cea mai importantă rezervă

Aurul rămâne una dintre cele mai bune mărfuri şi o rezervă importantă pentru băncile centrale din lume. Deşi preţurile au scăzut în ultimii trei ani până în 2015, cererea şi-a revenit în ultima vreme.În octombrie, reprezentanţii LBMA au raportat că traficul a crescut la o medie zilnică de 18,6 milioane de uncii, ceea ce reprezintă 23,5 miliarde de dolari, calculat ca valori medii lunare ale aurului în stare nativă. Preţurile au crescut cu 9,6% în 2016, ajungând la 1.162,56 dolari pe uncie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here