Conducerea ASF, convocată în Parlament

0
2909
Conducerea ASF
Membrii Comisiei pentru transporturi și infrastructură a Camerei Deputaților au reanalizat situația în care se află sectorul transportului rutier și au decis convocarea conducerii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) la discuții pe această temă, se arată într-un comunicat de presă al Comisiei.

„Astăzi, marți, 6 septembrie 2016, în cadrul ședinței de lucru, membrii Comisiei pentru transporturi și infrastructură a Camerei Deputaților au reanalizat situația critică în care se află sectorul transportului rutier, ca urmare a escaladării prețurilor RCA. Deși, la nivelul Comisiei pentru transporturi și infrastructură, au existat consultări, încă de la începutul anului 2016, cu toți factorii implicați, în urma cărora ASF și-a asumat implementarea unor reglementări menite să remedieze problemele care au condus la creșterea excesivă a tarifelor RCA, constatăm că au trecut mai bine de 6 luni și toate aceste angajamente nu au fost respectate. Astfel, în încercarea de a mima preocuparea pentru deblocarea situației create, ASF a transmis Parlamentului o informare cu 10 puncte referitoare la normalizarea pieței RCA’, informează documentul citat.

Situația trebuie rezolvată

Potrivit acestuia, membrii ASF ar urma să fie audiați în prima ședință a Comisiei de săptămâna viitoare.”Luând act de această informare, care din punctul nostru de vedere, nu este altceva decât o tergiversare a situației cu efecte grave asupra economiei naționale, afectând în aceeași măsură și cetățeanul de rând, membrii Comisiei pentru transporturi și infrastructură au decis convocarea, în prima ședință a săptămânii viitoare, a conducerii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), precum și a asociațiilor patronale și profesionale din domeniul transportului rutier de mărfuri și persoane. Considerăm că această situație, care generează inclusiv proteste de stradă ale transportatorilor, afectând activitatea societății românești în ansamblul său, trebuie să fie rezolvată cât mai urgent”, menționează sursa citată.

Andreea Paul a reacționat pe Facebook

De asemenea, într-o postare pe Facebook, deputatul Andreea Paul a anunțat că miercuri, 14 septembrie, conducerea ASF va fi audiată în cadrul Comisiei pentru buget-finanțe.”Vom audia ASF miercurea viitoare în Camera Deputaților. De peste 1 an nu avem răspunsuri la problemele pieței românești RCA, la creșterea galopantă a tarifelor și am cerut azi audierea conducerii ASF în Comisia de buget și finanțe în Camera Deputaților. Am propus mai multe masuri pentru diminuarea fraudelor și a daunelor la începutul acestui an, am făcut grupuri tehnice de lucru, ori nu avem niciun semnal concret cu privire la aplicarea lor reală. Vedem doar salturi atipice de prețuri la polițele RCA, cu diferențe majore între cei asigurați. Solicitarea mea a fost votata și audierea ASF va avea loc miercurea viitoare”, a spus deputatul liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here