CONDAMNAREA LUI PUIU POPOVICIU A FOST INSCENATA – Bomba la SIIJ: judecatorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel Bucuresti a fost pus sub acuzare pentru represiune nedreapta si abuz in serviciu. Acuzatiile privesc modul in care Ion-Tudoran a solutionat dosarul Puiu Popoviciu-Mall Baneasa

1
947

Ce chin, ce jale pe capul judecatorului Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel Bucuresti la inceput de an! Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) – pe care noul ministru al Justitiei Stelian Ion o vrea desfiintata – l-a citat pentru joi, 7 ianuarie 2021, pe judecatorul pensionat Ion-Tudoran la sediul SIIJ. Surse judiciare au dezvaluit in exclusivitate pentru Lumea Justitiei ca motivul chemarii vestitului judecator Ion-Tudoran la sediul SIIJ a fost acela de a fi instiintat ca a fost pus sub acuzare pentru represiune nedreapta si abuz in serviciu in legatura cu modul in care a solutionat dosarul Puiu Popoviciu-Mall Baneasa. Practic, acesta este dosarul de temelie al judecatorului Ion-Tudoran, pe care a tinut mortis sa il judece atat pe parte penala, cat si pe parte civila, pentru a-si justifica condamnarea de 7 ani dispusa fata de omul de afaceri Gabriel Popoviciu (Puiu Popoviciu) si confiscarea celor peste 220 de hectare de teren care au apartinut Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMV).

Decizia de punere sub acuzare a fostului judecator Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran este cu atat mai neasteptata cu cat, in urma cu cateva luni, in vara anului 2019, acesta a fost surprins intr-o vizita la sediul SIIJ, unde avem informatii ca s-ar fi intretinut la cafele cu seful Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitiei, Nicolae Marin. Adica fix procurorul care i-a facut dosarul lui Puiu Popoviciu, dosar pe care apoi Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran l-a solutionat.

Amintim ca judecatorul pensionat Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran a intrat in atentia Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie de circa un an, fiind cercetat atat pentru modul in care ar fi trecut pe numele acestuia, Tudor Ion-Tudoran, un apartament situat in Sinaia, in valoare de peste 100.000 lire sterline – fiind acuzat de trafic de inluenta, fals in declaratii si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert incompatibile cu functia – cat si pentru solutiile pronuntate in cazul Puiu Popoviciu-Mall Baneasa, in care l-a condamnat pe omul de afaceri Gabriel Popoviciu la 7 ani de inchisoare, dispunand pe latura civila confiscarea de la acesta a terenului de 224 de hectare (care a apartinut USAMV) pe care au fost construite Mall Baneasa, Ikea, dar si Ambasada SUA.

Astfel, asa cum Lumea Justitiei a dezvaluit in exclusivitate, judecatorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran a motivat hotararea privind latura civila a dosarului Popoviciu-Mall Baneasa la aproape un an de la pronuntare, cand nu mai detinea calitatea de judecator (fiind pensionat), si in timp ce se afla internat intr-un sanatoriu. Vorbim despre motivarea care a fost adusa la Curtea de Apel Bucuresti, pe stick, de fiul acestuia, si depusa la grefa Sectiei I penale a CAB (click aici pentru a citi).

Vom reveni cu amanunte

1 COMMENT

  1. Pe bune? Lumea Justitiei-slugile lui Felix? Cati bani a dat Puiu ca sa-i dea in cap judecatorului? Cate dosare a facut SIIJ in 3-4 ani?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here