Concediere bănoasă: Corina Popescu a fost demisă de la conducerea Electrica și va primi o despăgubire de 400.000 de euro

0
1038

Corina Popescu a fost demisă, azi, de la conducerea Electrica SA, grup de furnizare și distribuție de energie la care cel mai mare acționar este statul român prin Ministerul Energiei. Compania a confirmat oficial informația la Bursa de Valori București (BVB).

Consiliul de Administrație al companiei a decis astăzi schimbarea Corinei Popescu, după numai trei ani din cei patru de mandat. A fost unanimitate pentru demitere, conform surselor Economedia. Drept urmare, Corina Popescu va primi o despăgubire de 400.000 de euro, pentru restul de mandat de executat. Funcția de director general al Electrica va fi preluată de Alexandru Chiriță, în prezent Data Protection Manager (DPO) la compania de stat Hidroelectrica, spun surse Economedia. Pentru numirea lui Alexandru Chiriță au fost patru voturi și trei împotrivă.

Iată anunțul Electrica la BVB

Electrica informează acționarii și investitorii asupra faptului că, în cadrul ședinței din data de 5 mai 2022 Consiliul de Administrație al Societății (CA) a hotărât revocarea dnei. Georgeta-Corina Popescu din funcția de Director General, fără justă cauză, începând cu data de 16 mai 2022, aceasta reprezentând ultima zi în care contractul de mandat produce efecte.

Totodată, CA a hotărât numirea dlui. Chiriță Alexandru-Aurelian, cetățean român, în calitate de Director General interimar, începând cu data de 17 mai 2022, pentru o perioadă de 3 luni, sau până la numirea unui nou Director General, respectiv până la revocare, oricare dintre aceste date intervine prima, cu posibilitatea revocării mandatului acordat oricând în perioada de 3 luni.

De asemenea, CA a solicitat Comitetului de Nominalizare și Remunerare demararea cu celeritate a unui proces de recrutare pentru poziția de Director General.

Detalii AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here