Companiile specializate în soluții de software domină topul Deloitte Technology Fast 50 din Europa Centrală, ediția 2019

0
1271

București, 18 octombrie 2019 – Companiile specializate în soluții de software domină ediția 2019 a topului Deloitte Technology Fast 50 din Europa Centrală, cu 31 de reprezentanți din opt țări. Domeniul media și divertisment este al doilea cel mai bine reprezentat în top, cu zece companii, iar cele de hardware și fintech însumează nouă participanți. În acest an, compania lituaniană de software Voltas IT conduce topul, cu o rată de creștere a veniturilor de 5.734% în perioada 2015-2018.

Cu nouă țări reprezentate în topul principal, companiile incluse în ediția 2019 a Deloitte CE Technology Fast 50 au înregistrat o creștere medie a veniturilor de 1.129% în perioada 2015-2018. Acesta este al patrulea an consecutiv în care rata de creștere a trecut de pragul de 1.000%, un rezultat care subliniază sustenabilitatea industriei de tehnologie în Europa Centrală.

Câștigătorul de anul acesta, Voltas IT, o companie de software din Lituania fondată în 2014, a dezvoltat un sistem de diagnostic accesibil și ușor de folosit pe care utilizatorii din industria de automobile îl pot utiliza zilnic. Următoarele două locuri ale topului Technology Fast 50 sunt ocupate de două businessuri cehe, Prusa Research, câștigătorul de anul trecut și una dintre cele inovatoare companii din industria globală a imprimantelor 3D, cu o creștere de 4.527%, urmată de BLINDSPOT, un dezvoltator de soluții personalizate care folosește inteligența artificială (AI) și care a înregistrat o creștere de 4.445%.

„Această ediție a programului Technology Fast 50 ne oferă o imagine de ansamblu valoroasă asupra evoluției ecosistemului de tehnologie din Europa Centrală, precum și câteva indicii despre cum s-ar putea dezvolta piața în următorii ani. O reprezentarea puternică în top este dată de businessurile specializate în soluții de software care provin, în primul rând, din țări ancorate puternic în domeniul tehnologiei –  Republica Cehă, Ungaria, Polonia. Pe lângă acest nucleu, se remarcă unele țări de talie mică din regiune – Estonia, Bosnia și Herțegovina sau Slovacia -, fapt care ar putea sugera cristalizarea unor noi centre tehnologice în Europa Centrală”, a declarat Dinu Bumbăcea, Partener coordonator Consultanță, Deloitte România.

 Categorii speciale

Categoria „Rising Stars” recunoaște businessurile aflate la început de drum care înregistrează o creștere puternică, cu potențial mare de a fi incluse în topul Fast 50 din anii următori. Din cele 18 țări finaliste, companiile din sectorul fintech ocupă primele două locuri. Câștigătorul de anul acesta este FF Trader din Republica Cehă, cu o rată de creștere de 1.465%. Compania a dezvoltat și a lansat o platformă educațională unică pentru comercianții de pe piața financiară.

Categoria „Big 5 este dedicată companiilor mari care înregistrează creșteri accelerate și a căror talie nu le permite să concureze cu creșterea veniturilor businessurilor mai mici în topul Fast 50. Câștigătorul din acest an este Prusa Research, compania care ocupă, de asemenea, locul doi în clasamentul principal.

Premiul pentru „Most Most Disruptive Innovation”, introdus de Deloitte în 2016, recunoaște companiile a căror inventivitate le permite dezvoltarea de soluții care pot schimba în mod dramatic piețe mature și rețele de valori. Câștigătorul acestui an este Rimac Autmobili, din Croația. Această companie produce hypercars (un concept car cu o construcție aerodinamică, realizat din materiale foarte ușoare) și oferă soluții tehnologice complete producătorilor auto la nivel mondial.

Categoria Social Impact Award, inclusă pentru al doilea an în clasament, recunoaște companiile care contribuie în mod eficient prin produsele și serviciile pe care le oferă la atingerea a cel puțin un obiectiv al Națiunilor Unite privind dezvoltare sustenabilă pentru 2030. Câștigătorul din acest an este Warsaw Genomics, o companie poloneză de testare genetică în vederea identificării erorilor responsabile de multe boli.

Pentru a fi considerate eligibile în topul Fast 50 Europa Centrală, companiile trebuie să îndeplinească mai multe criterii financiare. Astfel, trebuie să înregistreze venituri operaționale anuale de minimum 50.000 de euro în primii trei ani (2015-2017), și de cel puțin 100.000 de euro în 2018, să aibă sediul central în Europa Centrală și să dezvolte sau să producă tehnologii patentate sau să dețină drepturile de proprietate intelectuală asupra acestora.

Mai multe detalii despre programul Deloitte Technology Fast 50 din Europa Centrală sunt disponibile aici.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță, servicii juridice, consultanță financiară și managementul riscului, servicii de consultanță fiscală și alte servicii adiacente către clienți din sectorul public și privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente în topul Fortune Global 500® sunt clienți Deloitte, prin intermediul rețelei sale globale de firme membre care activează în peste 150 de țări și teritorii, oferind resurse internaționale, perspective locale și servicii de cea mai înaltă calitate pentru a aborda provocări de business complexe. Obiectivul Deloitte este să creeze un impact vizibil în societate cu ajutorul celor 312.000 de profesioniști ai săi.

Deloitte România este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din țara noastră și oferă, în cooperare cu Reff & Asociații SCA, servicii de audit, de consultanță fiscală, servicii juridice, de consultanță în management și consultanță financiară, servicii de managementul riscului, soluții de servicii și consultanță în tehnologie, precum și alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 1.700 de profesioniști.

Pentru a afla mai multe despre rețeaua globală a firmelor membre, vă rugăm să accesați www.deloitte.com/ro/despre.

© 2019. Pentru informații contactați Deloitte Romania

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here