Compania Practic Bucureşti, al cărei principal acţionar este omul de afaceri Radu Dimofte, a cumpărat un pachet de 49% din Aviaţia Utilitară pentru circa 4,7 milioane de lei

0
3686

În majoritatea afacerilor în care este și a fost implicat, Radu Dimofte l-a avut partener pe omul de afaceri Puiu Popoviciu, cei doi aducând în România, în franciză, brandurile KFC, Pizza Hut sau Hard Rock Café, dar și altele.

În urmă cu câțiva ani, cei doi au împărțit controlul asupra proiectului rezidențial și de retail Băneasa, al hotelurilor Howard Johnson (mai nou Sheraton), Ramada Park și Ramada Plaza din București, dar și o serie de alte afaceri imobiliare, printre care spații de birouri și de retail în zona centrală a Capitalei. În urma „partajului” de după separarea celor doi, Dimofte a rămas, printre altele, cu cele trei hoteluri.

Sorin Avramescu, acţionar până de curând cu o participaţie de 99,8% la Aviaţia Utilitară (AVUT), compa­nie al cărei obiect de activitate constă în transporturi aeriene de marfă, dar fără un web-site funcţional, a vândut toată participaţia către sora sa, Daniela Gărdean, şi către Practic SA.

Conform raportărilor de pe site-ul BVB, valoarea tran­zac­ţiei este de 8,3 milioane de lei. Daniela Gărdean este soţia lui Adrian Gărdean, con­tro­versatul om de afaceri inculpat în dosarul Gala Bute, dosar în care Elena Udrea a fost condamnată în primă instanţă. Daniela Gărdean are acum 3,33 milioane de acţiuni AVUT, adică 49%, în timp ce Practic SA deţine tot 49%. În 2015, retailerul Dedeman a cumpărat un teren de 5,1 hec­tare de la Aviaţia Utilitară, situat între Aeroportul Băneasa şi IKEA. Capitalizarea Aviaţia Utilitară este de 25 de milioane de lei.

Plecând de la contul tatălui lui Dimofte (Radu Dimofte, unul dintre cei mai puternici, dar și discreți, oameni de afaceri din România) de la aceeași bancă de pe malul lacului Leman, cum a reușit pupila lui Ion Dincă, supranumit și „Ion Te Leagă“, să cumpere vechiul sediu al Marmorosh Blank de la BRD cu o cifră derizorie, sub 1 milion, și apoi să-l pună gaj la aceeași bancă, de data asta privată, franceză și cu numele BRD Société Générale, pentru mirobolanta cifră de 200 de milioane. Cum cele 200 de milioane au ajuns într-un cont în Cipru și cum în mai 2013 au fost blocate de statul cipriot odată cu alte miliarde românești și rusești ce sălășluiau în paradisul financiar cipriot (ce s-a dovedit a fi o gaură fără fund și care mirosea mult prea urât), mirosurile pestilenţiate au ajuns foarte repede până în mijlocul Comisiei Europene de la Bruxelles, scria brokerul fugar Cristian Sima despre Dimofte în cartea sa.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here