Comisiile Parlamentului au votat plata sporurilor pe 2016 pentru personalul medical

0
1968
Comisiile Parlamentului au votat plata sporurilor pe 2016

Comisiile reunite de Buget şi Muncă au aprobat, luni, plata sporurilor pentru personalul medical la nivelul anului 2016, nu 2009 cum era până acum, precum şi majorarea cu 25% a salariului de bază de încadrare de care beneficiază personalul din aparatul propriu al CNAS.

Sporurile care ar urma să fie plătite la nivelul anului 2016, nu la nivelul anului 2009 aşa cum era până acum, se referă la sporuri precum cele pentru gărzi, de weekend sau cele acordate de sărbători, amendamentul fiind votat în unanimitate în comisiile reunite de Buget şi Muncă, parlamentarii PNL fiind însă absenţi.

De altfel, fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, luni, că PSD-ul îşi face în acest fel imagine pentru alegeri, precizând că nu există resurse financiare suficiente care să permită plata bonusurilor la nivelul anului 2016.

De asemenea, comisiile reunite de Buget şi Muncă din Parlament au aprobat, începând cu 1 decembrie, majorarea salariilor de bază/indemnizaţiilor de încadrare de care beneficiază personalul din aparatul propriu al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate cu 25% faţă de nivelul acordat pentru luna august 2016.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here