Comisiile parlamentare au trimis Ministerului Finanţelor Publice raport favorabil privind bugetul pe anul 2019

0
494

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au dat, marţi noapte, raport favorabil pentru bugetul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), cu 21 de voturi pentru şi 11 voturi împotrivă.

Bugetul alocat MFP este de 5,4 miliarde de lei, o creştere de 9,8% faţă de anul trecut, iar creditele de angajament au fost de 5,9 miliarde de lei, o creştere de 19,4%, comparativ cu anul anterior.

MFP – Acţiuni Generale a fost stabilit iniţial la 25,47 miliarde de lei, o scădere de 3,9% faţă de anul trecut, iar la credite de angajament la 26,368 de miliarde de lei, o scădere de 1,66%.

Pentru încadrarea în deficitul bugetar, de la MFP – Acţiuni Generale au fost tăiaţi 175,72 de milioane de lei, astfel că acest buget a scăzut la 25,294 de miliarde de lei.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a susţinut că nu se va tăia de la digitalizarea ANAF sau a MFP, ci de la alte cheltuieli.

Proiectul de buget de stat a fost adoptat vineri de Guvern şi trimis Parlamentului. Şedinţa comună a celor douã camere ale Legislativului pentru dezbaterea şi adoptarea proiectului bugetului de stat pe 2019 va începe miercuri, la ora 16.00, votul final fiind programat vineri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here