Comisia Europeană solicită României să transpună Directiva privind mărcile

0
604

Comisia a decis să trimită avize motivate Bulgariei, Ciprului, Franței, Greciei, Letoniei, României și Sloveniei, solicitându-le să ia măsurile necesare pentru a transpune integral Directiva privind mărcile, în urma scrisorilor de punere în întârziere trimise în martie.

Directiva constituie un pas important în modernizarea și armonizarea în continuare a legislației UE privind mărcile. Aceasta aduce o serie de modificări semnificative, inclusiv o definiție revizuită a mărcii adaptată la era digitală, noi motive care exclud înregistrarea mărcilor, noi norme privind mărfurile contrafăcute în tranzit, precum și noi dispoziții de armonizare a procedurilor privind mărcile în toate statele membre ale UE. Statele membre au fost obligate să transpună directiva în legislația națională până la 14 ianuarie 2019. Statele membre în cauză nu au notificat Comisiei sau nu au transpus integral măsurile de transpunere a directivei. Aceste state au acum la dispoziție două luni pentru a lua măsurile necesare pentru a se conforma avizului motivat. În lipsa unui răspuns satisfăcător, Comisia Europeană poate decide să trimită aceste state în fața Curții de Justiție a UE.

Principalele decizii adoptate de Comisia Europeană în octombrie, grupate pe domenii de politică, includ 64 de scrisori de notificare a întârzierii în îndeplinirea obligațiilor, 39 avize motivate și 2 cazuri de trimitere în fața Curții de Justiție a UE. Totodată, Comisia închide 120 de cazuri în care diferendele cu statele membre în cauză au fost soluționate fără a fi necesară continuarea procedurii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here