Comisia Europeană anunță România că toate condiţionalităţile din raportul MCV pe 2018 rămân deschise

0
597

Comisia Europeană a ajuns la concluzia că progresele realizate de Bulgaria sunt suficiente pentru a avea în vedere ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare, în timp ce pentru România toate condiţionalităţile din raportul pe 2018 rămân deschise, a declarat la Strasbourg, comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos potrivit Agerpres.

Întrebat când ar putea recomanda Comisia Europeană ridicarea MCV pentru Bulgaria, Avramopoulos a spus că decizia luată de CE va trebui aprofundată de noul executiv comunitar. „Cred că cel puţin o lună vom merge pe această cale”, a spus el.

„Raportul pentru Bulgaria confirmă că în ultimul an a continuat progresul şi observă angajamentul autorităţilor bulgare de a continua eforturile de a aborda provocările rămase. Pe aceste baze Comisia a ajuns la concluzia că progresele sunt suficiente pentru a avea în vedere ridicarea MCV-ul şi a continua să monitorizăm provocărilor rămase prin alte procese ale UE şi naţionale. Comisia acum va aştepta să audă veşti de la Consiliu şi PE înainte de a lua o decizie finală”, a spus Dimitris Avramopoulos.

Întrebat pe de altă parte dacă România riscă activarea articolului 7 din Tratatul UE din cauza lipsei de progrese înregistrate în cadrul MCV, comisarul a răspuns: „Mergem prea departe”.

„Pentru România raportul notează că regresele identificate în noiembrie 2018 au continuat şi că România nu a respectat recomandările suplimentare din noiembrie 2018. Pe aceste baze, toate condiţionalităţile rămân deschise pentru România. Comisia e încrezătoare că România poate avea un nou avânt în îndeplinirea obiectivelor MCV”, a mai spus comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here