Comisia Europeană a aprobat tranzacţia de peste 12 miliarde de euro prin care China Investment Corporation (CIC), fondul suveran al Chinei, a preluat activele Logicor

0
1409

Comisia Europeană a aprobat inclusiv proprietăţi din România. Este vorba de patru parcuri logistice din Ploieşti, Timişoara, Mogoşoaia şi Pantelimon, dar şi peste 100 hectare de teren petnru construcţia de noi depozite.

„Comisia a aprobat, sub regulamentul UE privind fuziunile, achiziţia indirectă a controlului total asupra companiilor şi activelor Logicor din Marea Britanie de către China Investment Corporation (CIC). Logicor deţine şi operează depozite logistice în UE. CIC este un fond suveran de investiţii înfiinţat ca vehicul de diversificare a deţinerilor de active în monedă străină ale Chinei, cu scopul de a obţine randament maxim pentru statul chinez cu o toleranţă acceptabilă la risc”, se arată într-un anunţ al Comisiei Europene.

Comisia consideră că achiziţia nu ridică probleme legate de legea concurenţei şi nici sub incidenţa regulamentului privind fuziunile şi achiziţiile de companii.

În luna mai, cel mai mare fond de investiţii alternative din lume, Blackstone, a anunţat vânzarea Logicor către fondul suveran al Chinei, tranzacţie estimată la 12,25 miliarde de euro.

Logicor deține și operează un portofoliu de spații logistice cu un total de 13,7 milioane de mp în 17 țări, cu peste 70% din proprietăți concentrate în Marea Britanie, Germania, Franța și sud-estul Europei.

Tranzacția se va finaliza spre sfârșitul acestui an.

Logicor a cumpărat anul trecut un portofoliu de spaţii de depozitare de la Immofinanz, inclusiv patru proiecte în România.

Blackstone, care a creat Logicor în 2012, îşi face astfel exitul de pe piaţa europeană. Proprităţile logistice au devenit atractive pentru fondurile suverane şi pentru fondurile de pensii, după creşterea comerţului online şi a cererii venite din partea chiriaşilor.

CIC deţine o parte din fondul de investiţii Blackstone, după investiţii efectuate în 2007 şi 2008. Raportul fianciar al Blackstone arată că o companie a CIC deţinea în luna februarie a acestui an 4,6% din fondul de investiţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here