Comisarul european Corina Creţu a declarat că le propune guvernanţilor să depună proiecte şi ”după aceea să acuze Comisia Europeană că nu le implementează”

0
1135
corina cretu

Creţu spune că nu doar ea este sistematic atacată de către oameni din PSD sau chiar din Guvern, ci şi alţi oficiali ai Comisiei Europene, fără să existe ”nicio delimitare”. ”Aş invita-o pe doamna prim-ministru să facă precizări dacă atacurile reprezintă poziţia oficială a statului român”, a spus Creţu.

Corina Creţu a fost întrebată la Oradea, despre ultimele acuzaţii lansate de consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov.

Propun guvernanţilor să depună proiecte şi după aceea să acuze Comisia Europeană că nu le implementează pentru că atâta vreme cât nu avem în analiză proiecte cred că ar fi mult mai benefic pentru societatea românească ca guvernanţii să îşi canalizeze energiile spre realizarea acestor proiecte, spre a face şcoli, spitale, infrastructură de bună calitate pentru îmbunătăţirea vieţii oamenilor”, a spus Corina Creţu.

În plus, Creţu a spus că nu este prima dată când Comisia Europeană este atacată de către PSD sau oameni din Guvern.

Aş răspunde întrebării dumneavoastră dacă m-aş lămuri dacă aceasta este poziţia oficială a primului ministru şi a Guvernului, nu este prima dată când oameni din partidul de guvernământ, inclusiv din Guvern, atacă Comisia Europeană. Aseară nu doar eu am fost atacată, ci şi preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, ştiţi foarte bine că domnul prim-vicepreşedinte Timmermans este atacat de câteva săptămâni bune şi jignit în fiecare zi de către membrii partidului de guvernământ (…) Guvernul României va fi miercuri la Bruxelles va prezenta în cadrul colegiului comisarilor programul Preşedinţiei româniei şi aş invitat-o pe doamna prim-ministru să facă toate aceste precizări dacă toate aceste atacuri la adresa Comisiei Europene reprezintă poziţia oficială a statului român pentru că nu am văzut nicio delimitare, nicio dezavuare”, a mai spus Corina Creţu.

Aceasta a participat la Oradea la deschiderea traficului pe ”Podul Centenarului” şi a anunţat că ”Ardealul este campion la atragerea de fonduri europene”.

Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, a lansat o serie de acuzaţii, la un post de televiziune, spunând că fostul premier Dacian Cioloş este omul miliardarului George Soroş, comisarul european Corina Creţu ”minte prin omisiune”, iar România nu are autostrăzi din cauza altor ţări care ar avea un asemenea interes, însă nu le-a numit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here