Comerţul cu amănuntul în luna iunie îsi revine, 2,9% crestere fața de anul trecut

0
842
comertul cu amanuntul

În luna iunie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 9,1%, cât și ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,3% conform INS

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 2,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,9%.

În primele 6 luni din acest an, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de  aceeasi perioada  din 2019 atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,5%, respectiv cu 0,3%.

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul  – Iunie 2020 comparativ cu mai 2020

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna iunie 2020, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 9,1% datorită creșterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+17,6%) și la vânzările de produse nealimentare (+14,6%).

Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 0,5%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2020, comparativ cu luna precedentă a crescut pe ansamblu cu 6,3% datorită creșterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+16,4%), vânzările de produse nealimentare (+8,1%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,8%).

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul   – Iunie 2020 comparativ cu iunie 2019

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna iunie 2020, comparativ cu luna iunie 2019 a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 2,9% datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+8,8%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,6%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 8,8%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2020, comparativ cu luna iunie 2019 a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 0,9% datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+6,4%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi  şi tutun (+4,9%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 10,3%.

Primele 6 luni 2020 comparativ cu  aceeasi perioada din 2019

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în primele 6 luni ale anului, comparativ cu  aceeasi perioada din 2019 a înregistrat o creştere cu 0,5% datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+7,6%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+0,3%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 10,8%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele 6 luni din 2020, comparativ cu  aceeasi perioada din 2019, a înregistrat o creştere cu 0,3% datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,7%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+0,5%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 9,9%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here