Comenzile noi din industria prelucrătoare în luna iunie au crescut cu 21,0% fata de luna mai dar in primele 6 luni sunt cu 14 %sub nivelul de anul trecut.

0
589
Comenzile noi din industria prelucrătoare

În luna iunie 2020, comenzile noi din industria prelucrătoare, pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, au crescut față de luna precedentă cu 21,0%, iar faţă de luna corespunzătoare din anul precedent au scăzut cu 10,3% conform celor mai recente date communicate de Institutul National de Statistica –INS

În primele 6 luni ale anului , comparativ cu  aceeasi perioada a anului trecut, comenzile noi din industria prelucrătoare au scăzut în termeni nominali cu 14,1%.

Comenzile din Industria bunurilor de folosinţă îndelungată au cunoscut cea mai mare crestere in luna iuni a acestui an 39% fata de aceeasi luna a anului trecut  si 37,1% fata de luna mai 2020.

Comenzile in industria bunurilor de folosinţă îndelungată este de altfel si singura care a inregistrat o crestere in primele 6 luni fata de aceeasi perioada din anul anterior, cu 14,3 %.

Comenzile din industria bunurilor intermediare au cunoscut o crestere in luna iunie a acestui an  cu 10,2% fata de luna mai 2020 dar o scadere fata de luna iunie 2019 cu 6%

In primele 6 luni ale anului comenzile din industria bunurilor intermediare au inregistrat o scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut de 10,4 %

Comenzile din Industria bunurilor de capital au inregistrat o crestere fata de luna mai a acestui an cu 26,5% dar se afla sub nivelul din iunie anul trecut cu 14,6 %.

In primele 6 luni ale anului comenzile din Industria bunurilor de capital au inregistrat o scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut de 17,4 % cea mai mare scadere dintre toate ramurile industriei.

Comenzile din Industria bunurilor de uz curent au inregistrat o crestere fata de luna mai a acestui an cu 19,8% dar se afla sub nivelul din iunie anul trecut cu 11,9 procente.

In primele 6 luni ale anului comenzile Industria bunurilor de uz curent  au inregistrat o scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut de 12,6 % cea mai mare scadere dintre toate ramurile industriei.

Comenzile noi din industrie reprezintă valoarea contractelor încheiate în luna de referinţă între un producător şi un client şi privesc livrările de bunuri şi servicii aferente producătorului, indiferent de perioada în care urmează a fi onorate. Nu sunt incluse taxele legate de produse (cum ar fi TVA), rabaturile şi discount-urile, atunci când acestea sunt acordate contractual.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here