Combinatorii pietei IT- culmea spagii- sa mituiesti ANAF

0
2263

Directorul general si fondatorul firmei Omnilogic, specializata in programe si produse infomatice, Gabriel Marin, a fost pus sub acuzare pentru cumparare de influenta si evaziune fiscala savarsita in forma continuata.

“In perioada ianuarie-februarie 2012, suspectul ar fi remis unui functionar public cu functie de conducere din cadrul ANAF suma de 3.020.588 lei, reprezentand pretul influentei pe care acesta din urma ar fi exercitat-o asupra colegilor sai cu atributii in procedura de achizitie, in vederea adjudecarii, de catre o societate a omului de afaceri, a unei licitatii avand ca obiect achizitionarea de catre institutia publica a unor produse software,” arata DNA, intr-un comunicat de presa remis joi.

Potrivit sursei citate, banii respectivi (reprezentand 20% din valoarea contractului) ar fi fost remisi functionarului indirect, prin transfer bancar, in contul unei societati indicate si controlate de acesta din urma, in baza unor contracte fictive de prestari servicii.

Pentru a achita comisionul respectiv, Gabriel Marin ar fi asigurat inregistrarea in documentele de evidenta contabila a unor cheltuieli nereale in suma totala 4.993.501 lei (echivalentul a 1.148.838,26 euro), modalitate prin care societatea sa s-ar fi sustras de la plata taxelor catre bugetul de stat in valoare totala de 1.997.400 lei (echivalentul a 459.535 euro), reprezentand impozit pe profit si TVA dedusa nelegal.

“Suspectului i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala,” mai anunta DNA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here