CLINICA NATIVIA – În slujba vieții

0
3377

Trăim vremuri complicate… Ni s-a arătat, în ultimele trei luni, că viaţa ni se poate schimba radical, de la o zi la alta. Ne-au fost testate limitele de rezistenţă în faţa acestui duşman nevăzut, virusul Sars-CoV-2, atât fizic cât mai ales psihic, fiecare dintre noi făcând faţă, aşa cum a putut. S-a dovedit, încă o dată, importanţa devenirii şi trecerii sănătoase prin viaţă, începând de la naştere, momentul miracol, al venirii pe lume a unui nou născut.

Într-o lume în care stresul a devenit cotidian iar factorii de mediu tot mai agresivi, sănătatea mamei şi copilului sunt cu atât mai importante şi trebuie tratate cu maximă responsabilitate.

În acest context, pentru informarea viitoarelor mame şi nu numai, merită semnalată deschiderea CLINICII DE OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE, NATIVIA (nativia.ro), unde, sub îndrumarea Prof. Dr. Gheorghe Peltecu activează o echipă de elită formată din medici tineri și empatici, cu stagii de supraspecializare efectuate în spitale de prestigiu din Europa.

În sediul său elegant, amplasat în inima Bucureştiului, pe strada Pitar Moș 12, în spatele cinematografului Patria, în apropiere de Piaţă Romană, CLINICA NATIVIA dispune de 8 cabinete de consultații, un cabinet pentru mamografii și altul pentru recoltări, dotate cu aparatură de ultimă generație, vârfuri de gamă achiziționate la finalul anului 2019: ecografe GE Voluson S10, mamograf Hologic Selenia, colposcoape GE Atmos și Olympus.

În CLINICA NATIVIA fiecare pacientă este tratată cu maximă atenție, primind un diagnostic prompt şi corect, explicat în detaliu, fară a fi supusă unui număr de investigații mai mare decât recomandă cele mai recente ghiduri medicale. Serviciile noastre se adresează atât femeilor însărcinate cât și celor cu patologii ginecologice. Mai nou, sunt așteptați şi bebeluşii, pentru consulturi de neonatologie și ecografii de șold.

Pe specialitatea medicală de obstetrică, CLINICA NATIVIA oferă servicii complete de monitorizare a sarcinii. Acestea includ consulturile lunare, medicină materno-fetală și întreaga gamă de analize, de la momentul confirmării sarcinii până la ultima vizită înaintea nașterii. Echipa de medici încurajează nașterea naturală, fiind cei mai buni experți în consilierea şi monitorizarea mamelor care se află la a doua sarcină și doresc să nască natural, după ce, la prima sarcină, au născut prin cezariană. Pentru naștere, viitoarele mame pot alege între spitalul public, Filantropia, unde pot beneficia de servicii în baza asigurării obligatorii de sănătate și spitalul privat, Sanador.

Pe specialitatea medicală de ginecologie, la CLINICA NATIVIA activează medici cu supraspecializări în fiecare dintre ramurile acesteia: uroginecologie, ginecologie oncologică, infertilitate și senologie. La acestea se adaugă imagistica sânului (mamografie și ecografie), prevenția ginecologică, analize și a doua opinie medicală pentru femeile cărora li s-a recomandat o intervenție chirurgicală. Femeile cu indicație operatorie pot opta pentru efectuarea intervenţiei de către medicul curant, fie în regim de stat, la Spitalul Filantropia fie în regim privat, la Spitalul Sanador.

De curând, la CLINICA NATIVIA au fost adăugate și servicii pentru bebeluși. Acestea includ consult de neonatologie, recomandat noilor născuți în prima lună de viață și ecografia de șold, menită să depisteze din timp malformațiile la nivelul acestei articulații.

Echipa de profesionişti a CLINICII NATIVIA a fost formată, de-a lungul multor ani, de Prof. Dr. Gheorghe Peltecu. Medicii s-au dezvoltat în cadrul aceluiași colectiv, în Spitalului Filantropia și au apartenență profesională și culturală comună. Ei aparțin aceleiași școli, având o serie comună de valori, ce include creșterea profesională continuă, respectul, transparența și onestitatea în relație cu pacienții.

Fiecare medic a efectuat un stagiu de supraspecializare de 1-2 ani, în străinătate, în clinici de renume din Marea Britanie, Franța sau Belgia. Supraspecializarea fiecăruia, pe o anumită ramură a obstetricii sau a ginecologiei, permite echipei să abordeze orice caz medical într-o manieră corectă și completă. Pentru o imagine completă, în CLINICA NATIVIA activează medici supraspecializați în medicină materno-fetală, în fertilizarea în vitro, în intervenții chirurgicale non-invazive, în uroginecologie, în chirurgie oncologică ginecologică sau în imagistica sânului. Se poate spune, fără teama de a greşi, că la CLINICA NATIVIA fiecare caz își găsește medicul potrivit.

Într-adevăr, CLINICA NATIVIA este un brand nou, însă echipa pe care o are se remarcă prin coeziune, valori comune și un schimb constant de expertiză, nefiind deloc străină de peisajul medical din România. În acest moment, serviciile medicale private în domeniul obstetricii şi ginecologiei se arată a fi, uneori, fragmentate, alteori, impersonale. La CLINICA NATIVIA, medicii oferă mai multă apropiere față de paciente și un nivel mai ridicat de atenție, crescând astfel acuratețea diagnosticului pus și nivelul de comunicare cu pacientele.

În ultimul timp, se înregistrează tendințe noi în preferințele pacientelor. Printre acestea se regăsesc: revenirea la dorinţa de a naște natural, adversitatea sporită faţă de supra-tratament și supra-diagnosticare, creșterea preocupării pentru prevenție în afecțiuni precum cancerul de sân sau col uterin și preferința sporită pentru intimitatea, armonia și estetică clinicii.

CLINICA NATIVIA abordează deschis toate situaţiile complexe, cu mult curaj, onestitate, delicatețe și grijă. De altfel, când apare un astfel de caz complex, pacienta beneficiază de expertiză întregii echipe, membrii acesteia fiind, fiecare dintre ei, medici experţi într-o subspecialitate: medicină materno-fetală, uroginecologie, ginecologie oncologică, infertilitate, patologia malignă a sânului şi altele.

Dincolo de profesionalism, supraspecializare și spirit de echipă, care are avantajul abordării integrate, la CLINICA NATIVIA puteți apela cu încredere și în cazul în care aveți nevoie de o a doua opinie medicală în legătură cu o sarcină dificilă sau cu o intervenție chirurgicală complexă. Vorbim aici despre o practică medicală tot mai răspândită care oferă posibilitatea obţinerii unui grad mai mare de certitudine în ceea ce privește un anumit diagnostic sau tratament. Este mai mult decât indicat să cereți o a doua opinie în cazul unui diagnostic care presupune o afecțiune rară, când tratamentul recomandat poartă un grad ridicat de risc sau când urmaţi un tratament ale cărui efecte nu sunt cele aşteptate.

În argumentarea celor spuse anterior, cel mai bine este să citiţi câteva testimoniale primite din partea unor paciente ale CLINICII NATIVIA:

“O echipă adevărat de medici profesioniști! Pe Dl. Profesor Gheorghe Peltecu îl cunosc de aproape 20 de ani, este un medic desăvârșit, un dascăl valoros și totodată un om cu un suflet imens. Respect!” – Anca Gabriela Taroiu

“Bebeluşa prematură, aşa cum dumneavoastră o alintaţi, a crescut acum mare şi voinică! Vă mulţumim din suflet pentru că ați adus-o pe lume!” – Ana Sibrovski

“O echipă foarte profesionistă! Felicitări! Mă bucur să regăsesc acești medici la Nativia, am toată încrederea în dvs.!” – Cristina Popa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here