Clienţii pot afla de pe site-ul BT dobânda cumulată şi rata lunară după perioada de amânare a creditelor

0
971

Clienţii persoane fizice BT care au solicitat amânarea ratelor la credite sau intenţionează să aplice pentru facilitatea lansată de Banca Transilvania conform OUG 37 pot afla de pe siteul băncii, pagina Solicită amânare rate, care este dobânda cumulată, precum şi rata lunară după perioada de amânare. Pentru a folosi simultatorul online, clienţii trebuie să aibă la îndemână câteva date despre creditul lor, cum ar fi soldul rămas de plată, rata dobânzii curente sau numărul de luni rămas până la finalul creditului. Aceste informaţii se regăsesc în cel mai recent grafic de rambursare.

Simulatorul online îi ajută pe clienţi să îşi facă planuri financiare în perioada următoare.

Banca Transilvania a anunţat în aprilie măsurile pentru susţinerea clienţilor afectaţi de actualul context economic si social. Din cele 29.000 de solicitări care sunt la zi, au fost soluţionate peste 26.000, pentru 95% dintre ele răspunsul fiind pozitiv. Clienţii pot solicita amânarea ratelor până în 14 mai a.c., inclusiv.

Detalii despre măsurile pentru clienţii BT persoane fizice:

  • Posibilitatea amânării ratelor pentru maxim 9 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020.
  • Perioada de creditare va fi prelungită cu o perioadă egală cu durata suspendării obligaţiilor de plată.
  • Pentru creditele cu garanţii imobiliare, dobânda acumulată în perioada de amânare va fi recuperată în maxim 60 de luni, iar suma astfel acumulată nu va fi purtătoare de dobândă, conform Ordonanţei de urgenţă.
  • Pentru creditele de nevoi personale, dobânzile cumulate vor fi reeşalonate până la finalul noii maturităţi – prelungite – a creditului, BT alegând ca şi pentru aceste sume să aplice o rată a dobânzii egală cu 0%. Măsura este suplimentară cerinţelor legale aprobate de către Stat.

Modalităţi de solicitare a amânării ratelor la credite:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here