Claudiu Năsui: România este în faliment moral şi financiar

0
949

Cheltuielile statului român în primele şase luni din acest an au crescut semnificativ faţă de aceeaşi perioadă din 2018, creşteri nesustemabile care pot aduce România în „sapă de lemn”, consideră specialistul în economie şi finanţe Claudiu Năsui.

„Ni se tot spune că există şi alte ţări care au deficit, ce nu ni se spune însă este că noi ne îndatorăm pentru că statul continuă să crească pe banii noştri: de la salarii şi cheltuieli de personal, la cheltuieli de miliarde cu pensiile speciale.

Am tot spus asta şi voi continua să o repet: statul trebuie să scadă cheltuielile pe care tot el le-a crescut. Românii nu pot continua să deconteze incapacitatea politicienilor de a guverna.

Chleltuielile pe care ar trebui să le vedem sunt cele în infrastructură şi care au ca rezultat creşterea calităţii vieţii românilor, ci nu a aparatului birocratic”, a scris deputatul USR pe pagina sa de Facebook.

Deficitul bugetar a crescut la 19,96 miliarde lei, respectiv 1,94% din produsul intern brut, după numai şase luni din 2019, arată datele publicate de Ministerul Finanţelor. Pentru întregul an, Guvernul estimează un deficit de 28,25 miliarde lei (2,76% din PIB).

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here