Claudiu Năsui : „Numai domnul Dragnea ştie cum să scoţi 10 milioane din 3 milioane”

0
1016

Liviu Dragnea a venit cu un amendament la Legea bugetului prin care se taie bani din bugetul SRI pentru a se transfera la Sănătate. Deputatul USR, Claudiu Năsui, a postat pe Facebook un text prin care l-a făcut de rușine pe președintele Camerei Deputaților, spunând că acesta a comis o gafă uriașă, pentru că SRI are alocați la capitolul ”sănătate” doar 3 milioane de lei, iar Dragnea a scris în amendament că se transferă 10 milioane de lei.

Deși amendamentul lui Liviu Dragnea a trecut în această formă în Comisii, problema mai poate fi rezolvată la votul în plen.

”Cineva şi-a bătut joc de domnul Dragnea şi i-a scris amendamentul prost.

Ieri am terminat comisia pentru buget la ora 1 noaptea. Iar când am ajuns acasă am verificat un lucru care mi s-a părut suspect în comisie şi pe care o să-l ridic azi. Domnul Dragnea a venit cu câteva amendamente prin care să scadă bani de la SRI şi să-i adauge la sănătate. Bun, nicio problemă. Amendamentul a trecut ca prin brânză prin comisia pentru buget şi a primit, evident, şi acordul ministerului finanţelor. Dar ce să vezi că amendamentul are ca sursă de finanţare nişte bani care nu există!

Domnul Dragnea ne spune că ia 10 milioane de lei, printre altele, bani de la capitolul „sănătate” de la SRI din titlul „transferuri între unităţi ale administraţiei publice”. Problema care e? Că SRI nu doar că nu are acel titlu deloc la capitolul sănătate, ci are doar 3 milioane în tot capitolul.

Cum să scoţi 10 milioane din 3 milioane? Numai domnul Dragnea ştie. Mai suspect este că nici reprezentanţii ministerului finanţelor, care şi-au dat acordul pe amendament, nu şi-au dat seama.”, arată Claudiu Năsui.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here