Claim Expert introduce controlul automat al evaluarii daunelor auto

0
1820

Claim Expert, parte a grupului VIG, introduce un nou proiect prin care se realizeaza controlul automat al evaluarii in cazul dosarelor de dauna auto – Compliance Rules Check. Aceasta functionalitate a fost testata si pusa in aplicare, in cooperare cu Audatex. Cu ajutorul unui flux automat si a unui set de reguli personalizate, definite de catre utilizator, se realizeaza calculul pentru o evaluare corecta a daunelor auto si se elimina greselile umane in aceasta zona. Romania este prima tara din Europa in care se testeaza aceasta solutie.

“Acest proiect face parte din strategia noastra de digitalizare, impreuna cu constatarea video si dosarul electronic – introdus deja anul trecut” – spune Mikolaj Ovcaric, CEO Claim Expert. “Principalul avantaj al acestei solutii IT configurate impreuna cu Audatex este reducerea erorilor umane si cresterea calitatii calculatiilor folosindu-se cea mai potrivita solutie tehnologica. Totodata, extrem de important este ca se obtine un control mai bun asupra valorii daunelor”, mai adauga CEO-ul Claim Expert.

Despre caracteristicile si beneficiile introducerii controlului automat

Printre caracteristicile acestei noi solutii IT se numara posibilitatea de a stabili reguli complexe, bazate pe anumite criterii, precum: piese de schimb (cele cu valoare mare sau cele care sunt conectate intre ele, cele referitoare la riscul vopsirii totale a mașinii sau piese de schimb neinregistrate in baza de date) si faptul ca se individualizeaza in functie de flux, producator sau reparator (in situatia in care exista anumite reguli pentru o marca specifica).

Programul permite utilizarea eficienta a resurselor evaluatorilor, si se asigura ca toate regulile technice stabilite in prealabil sunt respectate. Toate estimarile, indiferent de valoare, pot fi verificate automat, problemele grave sunt directionate automat catre un departament cu mai multa experienta si utilizatori sunt notificati imediat cu privire la zonele care sunt importante (cum ar fi selectarea unor piese de schimb care nu aparțin acelei masini sau corectarea unei solutii tehnice incomplete).

Despre Claim Expert

Claim Expert GIE face parte din grupul Vienna Insurance Group, unul dintre cei mai mari asiguratori din Austria si din Centrul si Estul Europei. Din 2009, ofera servicii de calitate pe piata din Romania in raportarea, constatarea si evaluarea daunelor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here