Cîţu, PNL: România este în criză. Finanţele pregătesc echipa de negociatori pentru a contracta un împrumut mare, al doilea ca mărime din istoria României

0
1632

Vicepreşedintele PNL Florin Cîţu a declarat că Ministerul Finanţelor pregăteşte o echipă de negociatori pentru a contracta un împrumut, „al doilea ca mărime din istoria României” pentru ca ţara să nu se prăbuşească, afirmând că parteneri strategici discută la Davos despre „criza românească”.

“ Trebuie să ştiţi adevărul. Un povestitor, care lucrează într-o instituţie într-o ţară adevărată, partener strategic al României, mi-a arătat un document. L-am citit şi sunt două concluzii importante:

Una aţi mai auzit-o enunţată de mine, dar a doua este informaţie bombă. Partenerii noştri strategici au dat verdictul. România este în CRIZĂ. O criză care va ajunge la nivel de alertă la jumătatea acestui an”, a scris vicepreşedintele PNL Florin Cîţu, pe Facebook.

Florin Cîţu a afirmat că la Davos „partenerii noştri” vorbesc despre o „criză romanească” în trei dimensiuni: „criza politică şi instituţională”, „criza economică profundă generată de dezechilibre economice vizibile şi uşor de anticipat” şi „criza morală a societăţii româneşti”, a scris  Cîţu pe Facebook.

Cele trei dimensiuni ale „crizei româneşti” oferă motive de îngrijorare atât din punct de vedere al intereselor economice ale partenerilor noştri, dar si din punct de vedere geostrategic şi al funcţionării statulului de drept, spune vicepreşedintele PNL.

“Prestaţia lamentabilă a nu mai puţin de două guverne PSD în doar 12 luni a generat o profundă criză de comunicare şi credibilitate în ochii partenerilor noştri occidentali. Atacul la legile justiţiei a întregit tabloul care arată că România nu este guvernată. Oamenii au dreptate. Asta este şi părerea mea. PSD a generat în România anul trecut criza economică, politică şi morală. PSD nu poate guverna România!”, a mai scris Cîţu.

Liberalul susţine că Ministerul Finanţelor Publice pregăteşte echipa de negociatori pentru a contracta un împrumut mare, al doilea ca mărime din istoria României.

“ România este în criză şi deja se vorbeşte în mediile occidentale de aşa numita ‘criză românească’ (vezi lipsa României de la Davos, bulgarii sunt acolo). Iar pentru a nu ne prăbuşi, Dragnea va lua un împrumut mare. Întrebarea pe care ar trebui să i-o puneţi toţi lui Liviu Dragnea: Dragnea, ai de gând să faci un referendum înainte să iei acest împrumut (al doilea ca mărime din istoria României)?” , conchide Florin Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here